CSAK EGY JELÖLT LEGYEN!

Még 83 nap a választásokig

2018.01.14.   •   Ujhelyi Sándor

Sokan nem értik, hogy miért is mondtam le a MOMA képviselőjelölt jelöltségről.
Megmagyarázom:
Ahhoz, hogy bármiféle esélye legyen a mai kormány leváltásának, ahhoz az kell, hogy minden nyerésre esélyes egyéni választói körzetben CSAK EGY ellenzéki jelölt legyen. Vagyis a szavazólapon a FIDESZ jelöltje mellett csak egy név szerepeljen. (Most a JOBBIK kérdésével nem foglalkozom)
Ebben az esetben, és legalább 70 % feletti részvétel esetén, akár komoly meglepetés is születhetne.
Amennyiben viszont a FIDESZ jelöltje mellett nem egy név lesz, hanem akár több is, akkor az ellenzék megosztottsága miatt a Fideszes fog nyerni.
Tavaly az MSZP és a DK 60:40 arányban felosztotta egymás közt a 106 egyéni választókerületet. A kispártokkal az év végére kialakult megállapodás szerint két lista lett volna, az egyik az MSZP-é, a másik a DK-é. Mert ugye a 199 helyből 106-t lehet egyéniben elérni, a többit a listákra leadott szavazatok alapján számolják ki.
Szóval a megállapodás úgy szólt, hogy az MSZP-nek kiosztott helyekből és az MSZP listáján kap helyet az EGYÜTT és a PM, a DK-én pedig a MOMA és a Liberálisok. Az LMP és a Momentum nem fogadta el ezt az ajánlatot. Az egyeztetések tárgya már csak az lett volna, hogy hány helyet és hol kap a MOMA. Az elnökség szeretett volna 8-10 helyet kapni a 42-ből, én azt mondtam, elégedjünk meg 2-3 hellyel.
És erre jött a hidegzuhany, hogy semmit sem kapunk! Vagyis egy egyéni körzetet sem, egyedül a Bokrosnak ajánlottak fel egy listás helyet, hogy a MOMA is rendelkezzen parlamenti képviselettel.
Mivel a kispártok vezetői nem hallgattak rám, (Bokros és Karácsony kivételével) vagyis nem hozták létre a kispártok választási szövetségét, így nem is tudtak megfelelő erő pozícióból tárgyalni, ezért ma az MSZP és a DK diktál, lesöpörve a kispártokat.
Tehát a JELENLEGI ÁLLÁS SZERINT elsősorban MSZP-s és DK-s jelöltek lesznek egy-egy körzetben, de mivel még nem döntöttek a kispártok, milyen stratégiát alkalmaznak, ezért teljes a káosz!
Lehet majd olyan választókerület, ahol egy ellenzéki jelölt lesz, de lehet, ahol akár 4-5 is.
És akkor marad a Fidesz, OV újra röhöghet a markába!
Sajnos a választási egyeztetés lezüllött oda, hogy ma csak az a kérdésük a két nagyobb ellenzéki pártnak, hogy melyikük a nagyobb? Egy céljuk van, hogy nagyobb frakciójuk legyen!
Az, hogy közben elveszítik a kispártok szavazóit, nem érdeklik őket.
Mint ahogy arra sem gondolnak, hogy a Fideszből kiábrándult minimum 0,5-1 millió ember nem kíván újra az MSZP-re szavazni, otthon fog maradni. Csak MSZP-DK jelöltek esetén 60 % körüli részvétel várható. Ez édeskevés lesz! De ha a többi kispárt, akiket elfogadnak a kiábrándultak, és ezért fontos a szerepük, önállóan indul, vagyis egy szavazólapon több ellenzéki jelölt is lesz, akkor hiába lesz nagyobb részvétel, megoszlanak a szavazatok!
Uraim! Nem kellene gyorsan újragombolni a kabátot?

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek hozzászólások.

Témák



Legutóbbi hozzászólások