Mit tegyen, aki nem fogadja el Orbán diktatúráját?

A múltból okulni, a mát élni, a jövőt álmodni kell!

2018.04.19.   •   Ujhelyi Sándor

A mostani bukott választások után hogyan tovább?
Mit lehet itt még tenni, és mikor? Sokan keresik ma erre a kérdésre a választ, de előtte okulásért, nézzük meg, ki hol rontotta el. Jó példa arra, hogy többek közt, az ellenzék megosztottsága garantálta a Fidesz győzelmét, a Budapesti 6-os VK., a VIII. kerület, ahol a Fideszes Kocsis Máté 18818 szavazattal tudott nyerni, miközben az ellenzéki pártok jelöltjeire 27239 szavazat érkezett.
Erre figyelmeztettem korábban állandóan, hogy a Fidesz akár 10 %-os támogatottsággal is elérhet kétharmadot, megfelelően megosztott ellenzék esetén. De ez sem érdekelt senkit, mint az a „történelmi feladat és felelősség” sem, ami most az ellenzéki pártokra hárult, és amit nem teljesítettek!

Először is vegyük sorba a pártokat, az elért eredmény alapján, hisz tudni kell, mit várhatunk tőlük. Nem sok jót.
JOBBIK-bejutott:
Vonának lett volna oka az önbizalomra, miszerint is egyedül le tudja győzni Orbánt, de azért nem ártott volna néha ránézni a közvélemény kutatási eredményekre. Főleg a legutolsó, Mediánosra. Egyértelmű volt, hogy egyedül nem győzhet, de túltolta a biciklit. És ekkor nagyon káros volt, hogy nem voltak hajlandóak visszalépni.
MSZP-bejutott:
Nagyon jó döntés volt a Karácsony Gergely választása, bizalmat adott sok-sok kétkedőnek! De nem volt elég. Gyöngyöst magasan nyerte volna a Vona, ha az MSZP nem indít ellene. Súlyos hiba volt.
LMP-bejutott:
Lehet, hogy felelőtlenség ilyet leírni, de a sok apró jelből számomra egyértelmű, hol írták a párt munkatervét. Pl. a teljes Budapest az ellenzéké lett volna, ha az LMP hagyja nyerni az ellenzéket. De nem akarták, hogy nyerjen!
DK-bejutott:
Gyurcsány tud számolni, jól mérte fel pártja népszerűségét, erőviszonyait. Ma már ismerve a végeredményt, igazából gavallér volt, amikor Bokrosnak felajánlott egy listás helyet.
MOMENTUM-nem jutott be:
A nagyreménységű párt, akik tavaly már 5 % felett jártak, akkor omlott össze, amikor kijelentették, hogy nem hajlandóak tárgyalni az ellenzékkel a koordinált jelölésről, illetve amikor közölték, hogy nem zárják ki a koalíciót Orbánnal. Nincs mit magyaráznom, számomra a történet véget ért!
MAGYAR KÉTFARKÚ KUTYA PÁRT-nem jutott be:
Őket sem nagyon érdekelte a nép akarata, hisz maga Kovács Gergő nyilatkozta azt egy videóban, hogy „nem azért alapítottam pártot, hogy most a Gyurcsánnyal egyezkedjek.” A listaállításos tevékenységük, vagyis jelöltjeik indítása, csak arra volt jó, hogy még jobban megossza az ellenzéket! Ez viszont most nem vicces!
EGYÜTT-nem jutott be, csak egyéniben egy képviselőjük:
Sokszor leírtam már a véleményemet Juhász tevékenységéről, inkább nem fogom ismételni. De azért érdekes, hogy most a 120 milliós adományt kik adhatták össze? Listán 37 562 fő szavazott rájuk. Ha mindenki, aki rájuk szavazott, beszállt az adományozásba, amit azért kétlek, akkor 3.195,- Ft/fő befizetés kell, legyen. Talány!
MOMA:
Először Bokros, egyedüliként a pártvezetők közül, azonnal benne volt az összefogásban, de aztán a párt taktikai hibák miatt hatalmasat bukott, pedig……! Pl. az egyik prominens pártvezetője egyéniben csak 125 szavazatot tudott szerezni? Most tényleg nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek!?
PM-bejutott az MSZP-vel:
Karácsony Gergely, amikor látta, hogy a Juhász-Fekete-Szél-Kovács négyes nem akar egyezkedni, akkor jól döntött, majd hatalmasat küzdött az MSZP-vel, de ő is tudta, hogy „egyedül nem megy”!

Most akkor hogyan tovább?
Lázár János, aki a választási csalások kitudódásakor hallgatott, mint az a bizonyos a fűben…., meg sem várta, hogy az NVB győzelmi határozata jogerőre emelkedjen, máris felkérte Orbánt a kormányalakításra.
Jogilag bukott a helyzet, hiába szavaztak többen az ellenzékre, Orbán újabb négy évre alakíthat kormányt, kétharmaddal.
Akarjuk, nem akarjuk, ma ez a tény. Május 8-án összeül az új Parlament, és megválasztja Orbánt. Aki addig is minden ellenzéki tüntetés idejére, külföldre menekül, biztos, ami biztos.
Mivel az NVB, az ügyészség, a bíróságok zöme a kezében van, ma gyakorlatilag jogi eszközökkel nem lehet a hatalmát megakadályozni.
De mit tegyen, aki ezt nem akarja elfogadni?
Ha hetente százezer ember fog tüntetni az utcán, Orbánt ez fogja érdekelni? Nem, a válasza: „egyszer majd csak elfáradnak”.
Milyen eszközökkel tudjuk „megkeseríteni” Orbánnak az elkövetkező négy évet, ha már számunkra tönkretette?
Bojkott, folyamatos tüntetés az MTV előtt, Népszavazás kezdeményezése az Európai Ügyészséghez csatlakozásról, kigúnyolása a migráncsozásnak, a vidék felvilágosítása, Facebookos jelenlét kiterjesztése, hiteles emberekkel új párt alapítása, stb.
Folytatás következik!

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek hozzászólások.

TémákLegutóbbi hozzászólások