Szia, uram! Nemváltás vagy kormányváltás?

2022 nyerhető, Orbán és korrupt maffiája végre elkergethető! Ebben biztos vagyok! De valahogy nem így, ahogy most mennek a dolgok, kezdek megijedni!

2021.12.08.   •   Ujhelyi Sándor

Szia, uram! Nemváltás vagy kormányváltás?

2022 nyerhető, Orbán és korrupt maffiája végre elkergethető! Ebben biztos vagyok! De valahogy nem így, ahogy most mennek a dolgok, kezdek megijedni!
Az Orbán kormány egyre másra halmozza a hibákat, (legújabb a Völner ügy) már csak a fanatikusok hajlandóak elfogadni feltétel nélkül az idiotizmusát. A kétkedőket, a bizonytalanokat viszont valahogy nem tudja megszólítani az új ellenzéki összefogás, amit ki is vezet? De erről majd később….

Pedig volna mire alapozni a kormányváltó hangulat felépítését! Mi is a bajom Orbánisztánnal? Elsősorban, hogy mindenben hazudnak! Se, mint családapa, se mint vállalkozó soha nem tudom, mi a valós helyzet. De sejtem, hogy az ellenkezője annak, amit állítanak! [...]


  Bővebben...  Hazudni, rendületlenül!

Lehet hazudni bármit, ha segíti a győzelmet!

2021.03.23.   •   Ujhelyi Sándor

Hazudni, rendületlenül!
Lehet hazudni bármit, ha segíti a győzelmet!
A mai kormány kommunikációjának alapelve, hogy csak jó dolgot szabad mondani. Emlékezz Kósára! „Nem tudna olyan kérdést feltenni, amire pozitívan lehet válaszolni?” Vagyis, kedves Fidesz szimpatizáns barátom, a közmédiából soha nem fogod megtudni, ha esetleg valami rossz történt az országban!
Nem is tudom, érdemes-e még írni a kormány mostani járványkezeléséről, ami gyakorlatilag nem létezik, Orbán bedobta a gyeplőt a lovak közé, szabadjára engedte a vírust. Egyfolytában csak a vakcináról beszélnek, ami csak hosszú távú megoldás, addig is kézben kellene tartani a járványt.
A minap összeesett a lépcsőházunkban az egyik lakó, aki, miután besokallt a kórházban, úgy ahogy volt, egy szál melegítőben, miközben lógott belőle a katéter cső, hazaszökött a covid osztályról. „És utána jöttek fertőtleníteni a lépcsőházat?” Kérdezte egy naiv jóindulatú ismerősöm. „Hol élsz, ez nem Ausztria!” – válaszoltam.
Ma 252 halott, közben fröcsög a kormánypropaganda az Operett Törzs sajtótájékoztatóján, hogy „győzelmi jelentés, már 1,6 millió ember van beoltva.” De arról nem beszélnek, hogy világelsők vagyunk, népesség arányosan, napok óta az elhalálozásban! [...]


  Bővebben...  Nyílt levél

Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem Rektora részére

2021.03.20.   •   Ujhelyi Sándor

Nyílt levél
Dr. Merkely Béla Úr, a Semmelweis Egyetem Rektora részére
Tisztelt Rektor Úr!

Magyarországon ma kórházban 10 264 fő, intenzíven 1 174 fő, elhunyt 213 fő és a járvány kezdete óta 17 841 fő halálozott el.
Eközben a hazánkkal közel azonos lélekszámú Ausztriában ma kórházban 1428 fő, intenzíven 386 fő, elhunyt 26 fő és a járvány kezdete óta 8 982 fő halálozott el.
De Ön Széchenyi-díjban részesült. Nem ciki? De miért is merek feltenni egy ilyen kérdést?
Ön a Semmelweis Egyetem Rektora, akinek a nevét igazából a járvány alatt ismerte meg az ország. De vajon mindent megtett ezért a kétes értékű népszerűségért? A számok nem ezt mutatják! [...]


  Bővebben...  Járványkezelés Orbánisztánban

Ezért száz év letöltendő is enyhe büntetés lesz!

2021.03.14.   •   Ujhelyi Sándor

Járványkezelés Orbánisztánban
Az 1 millió főre vetített halálozásban harmadikok vagyunk a világban. Az egymillió főre vetített új fertőzések számában is a világelsők között vagyunk. Miért? Mi történt Magyarországon?
A kezdeti, aránylag időben meghozott döntések után még tartható volt a helyzet, de mára úgy néz ki, kontrolálhatatlanul elszabadult a járvány.
Nem a maszkviseléssel van a baj.
Az egyik fő probléma az egészségügy, ami ma az egyik legnagyobb gócpont, mivel megoldhatatlan az új betegek szeparálása. Egy névtelenséget kérő kórházi vezető elmondta, hogy tipikus eset, hogy behozza a mentő vagy a rokonok a beteget, az első teszt negatív, így berakják a normál osztályra. De két-három nap múlva már pozitív, ugyanis, mint köztudott, a megfertőződés első napjaiban a teszt még nem mutatja ki, de a beteg már terjesztő. És így szépen megfertőzi a 6-8-10 ágyas kórterem minden betegét. [...]


  Bővebben...  Én naiv!

Avagy besz@rt a rendszer(gazda)?

2021.03.05.   •   Ujhelyi Sándor

Én naiv! Avagy besz@rt a rendszer(gazda)?
Akár hiszed, kedves olvasóm, akár nem, de én felkészültem arra, hogy ha az Operatív Törzs akceptálja a kérésemet, akkor bizony azt nem fogom eltitkolni, és megírom, hogy végre valami jóról is írjak! De, köszi, nincs miről írni!
Mi is történt?
Február 28-án az alábbi levélben fordultam segítségért a Nagyhatalmú Főhatósághoz”!
„Tisztelt Operatív Törzs!
Az elmúlt héten megkezdődött a leukémiás nővérem előkészítése a csontvelő transzplantációhoz, ahol én leszek a csontvelő donor. A beavatkozás várhatóan április végén, május elején lesz....... [...]


  Bővebben...  Én naiv!

Besz@rt a rendszer?

2021.03.05.   •   Ujhelyi Sándor

Én naiv! Avagy besz@rt a rendszer(gazda)?
Akár hiszed, kedves olvasóm, akár nem, de én felkészültem arra, hogy ha az Operatív Törzs akceptálja a kérésemet, akkor bizony azt nem fogom eltitkolni, és megírom, hogy végre valami jóról is írjak! De, köszi, nincs miről írni!
Mi is történt?
Február 28-án az alábbi levélben fordultam segítségért a Nagyhatalmú Főhatósághoz”!
„Tisztelt Operatív Törzs!
Az elmúlt héten megkezdődött a leukémiás nővérem előkészítése a csontvelő transzplantációhoz, ahol én leszek a csontvelő donor. A beavatkozás várhatóan április végén, május elején lesz...... [...]


  Bővebben...  2022 Kormányt KELL váltani!

A közvélemény kutatások alapján kijelenthető, hogy nyerhető 2022! De ennek azért vannak előfeltételei!

2021.02.21.   •   Ujhelyi Sándor

2022 NYERNI KELL!
A közvélemény kutatások alapján kijelenthető, hogy nyerhető 2022! De ennek azért vannak előfeltételei! A közös indulásról a hat nagy ellenzéki párt (DK, Momentum, MSZP, Jobbik, PM, LMP) megegyezett, ez bizalmat ad. A közös parlamenti képviselőjelölt és a közös miniszterelnök jelölt kiválasztásának módjára, a véget nem érő alkudozások elkerülése érdekében, az előválasztás mellett döntöttek.
A mostani írásban az előválasztás intézményét mutatnánk be, mert sokan nem értik, miről is szól, illetve a hat párton kívüliek indulásának, problémáiról. [...]


  Bővebben...  VAK CINA

Nem vagyok az „összeesküvés elméletek” híve, de azért van egy érzésem…..

2021.01.22.   •   Ujhelyi Sándor

VAK CINA
Nem vagyok az „összeesküvés elméletek” híve, de azért van egy érzésem…..
Gondolj bele!
2020 elején elindult Európában a Covid őrület. Egymás után zárták le az országokat, bezártak az iskolák, éttermek, szállodák, üzemek, és sok-sok minden. Felborult az életünk! Aztán nyáron volt egy kis szünet, de ősszel még drasztikusabb korlátozások jöttek.
Nem mehettünk a kedvenc kávézónkba, éttermünkbe, nem utazhattunk, nem mehettünk Karácsonyi családlátogatásra, Szilveszterkor maximum a benzinkútra lehetett lemenni, mert az volt nyitva. És nem beszélve a csak Európában munkájukat elveszített tízmilliókról, akik ma már a „fűtünk vagy eszünk” dilemmával küzdenek.
Tavaly nyáron még az éltette az embereket, hogy lesz oltás, mindenki epekedve várta, hogy mikor készül el a szérum. Mert úgy éreztük, hogy utána visszakaphatjuk az életünket, a munkánkat, a megszokott ünnepeinket, a szabadidőnket.
De, ahogy egyre reálisabb lett a védőoltás elkészülte, hirtelenjében megjelentek az oltásellenesek, ma már szinte sikk megtagadni az oltást. Ma mit mondanak? „Megvárom, hogy az eddig beoltottaknál milyen mellékhatást produkál!” (persze, magyarázat van, „gyorsaság”, meg „Chip”, meg különböző „rémhírek” a közösségi médiában)
Most akkor mi történt? [...]


  Bővebben...  Cigányság kontra Jobbik

Nyilvános Fórumra hívtam a cigányság képviselőit Jobbik ügyben, de senki nem vállalta. Ezért most leírok néhány gondolatot.

2021.01.09.   •   Ujhelyi Sándor

Cigányság kontra Jobbik
Nyilvános Fórumra hívtam a cigányság képviselőit Jobbik ügyben, de senki nem vállalta. Ezért most leírok néhány gondolatot.
Nagy dilemmával küzd a cigányság. Ha az ellenzéki összefogásra szavazva, gyakorlatilag hozzájárulnának, hogy a Jobbik az új kormány tagja legyen. Nem akarják, visszaemlékezve Jobbiknak az elmúlt évek cigányellenes megmozdulásaira hivatkozva.
Nem tisztem megvédeni a Jobbikot, nem is fogom soha, mivel én magam is maximálisan elutasítok minden kirekesztő politikát. Legyen szó akár faji, akár vallási akár nemi identitásról szó. Azt, hogy „ez a Jobbik nem az a Jobbik”, ezt bizonyítsák be ők!
Mégis akkor mit lehet tenni?
Mindenkinek majd magának kell, döntenie! El fog-e menni, szavazni, és ki mellé húzza be az x-t!
Idő még van, ezért néhány gondolattal szeretném segíteni a döntéshozatalt. [...]


  Bővebben...  Boszorkánykonyha

Avagy őszintén az ellenzéki összefogásról

2020.12.29.   •   Ujhelyi Sándor

Boszorkánykonyha
Avagy őszintén az ellenzéki összefogásról
Szeretek főzni. de nem a klasszikus ételeket készítem, hanem kinyitom a hűtőt, és amit találok, abból készítek valamit. Egyedit. Valami ilyesmi féle lett a mostani hatpárti ellenzéki összefogás is. Semmilyen klasszikus recept nem működik, egyedi lett.
Üzenem viszont a kétkedőknek, hogy ne nyavalyogjanak, hisz erre vártunk hosszú évek óta! 2018-ban is akár győzhetett volna az ellenzék, de az egymás ellen indulás magával hozta OV győzelmét. Akkor is és utána is mindenki követelte az összefogást, most meg nem látok mást, csak hisztis nyavalygást! [...]


  Bővebben...  Durvul a helyzet

avagy hogyan kerüljük el a lábcédulát?

2020.11.08.   •   Ujhelyi Sándor

Durvul a helyzet, avagy hogyan kerüljük el a lábcédulát?
Az elmúlt héten minden nap kiderült egy-egy koronavírusos fertőzöttség a közvetlen ismerőseink között. Egyre durvább a helyzet! Ezzel a cikkel nem a vírustagadókhoz szólok, az ő szkeptikusságok még sok életbe kerülhet, de lelkük rajta!
Viszont nagyon sokan vannak, akik saját életük és szeretteik védelme érdekében keresik a megoldást, hogyan lehetne hatékonyan védekezni. Úgy érzik, Orbán nem hajlandó megvédeni őket, mivel kijelentette, hogy „munka nélkül nincs pénz”, vagyis a nyugaton, de még Romániában is bevezetett eljárást, miszerint a kényszerből munkájukat elveszítetteknek az állam 70-80 %-os pénzt fizet, nem hajlandó bevezetni. Vagyis nem hajlandó még hetekre sem leállítani a gazdaságot.
A hipót itató Trump veresége reményt ad arra, hogy a világ egyik vezető hatalma értelmes irányba mozdul el a járvány kezelésében is.
Ha már így magunkra maradtunk a járvány kezelésében, a héten egy kicsit „körbejártuk” a várost, keresve a lehetséges fertőzési gócokat. [...]


  Bővebben...  Erdély Orbáné…. volt?!

avagy, hamarabb utolérik a hazug embert, mint a sánta kutyát!

2020.09.17.   •   Ujhelyi Sándor

Erdély Orbáné…. volt?!
avagy, hamarabb utolérik a hazug embert, mint a sánta kutyát!
Covid, karantén ide vagy oda, kénytelenek voltunk Erdélybe menni közjegyzőhöz feleségem hivatalos családi ügyében. 25 éve nem jártam arra, megdöbbentő volt látni az ottani változásokat, beszélgetni az ott lakókkal. Bár az erdélyi autópálya még csak épül, de a Nagyvárad-Marosvásárhely közötti út fantasztikusan jó állapotban van. Visszafelé behunyt szemmel is tudni lehetett a kátyúk megjelenéséből, hogy határt léptünk. A nagyvárosokban normálisak az utak, nem úgy, mint Tarlós 10 éve után Budapesten, amikor is az orvosok lassan vesekő-elhajtásra ide utalják be a betegeket.
De a legnagyobb meglepetést az ott élők okozták. [...]


  Bővebben...  KORONA, királyi ékszer helyett pandémia Orbánnak

Elkerülni Fehéroroszországot

2020.09.01.   •   Ujhelyi Sándor

KORONA, királyi ékszer helyett pandémia Orbánnak

A Covid 19 első felvonása egyértelmű üzenet volt a világ vezetőinek, hogy a világ karanténba kényszerítése több kárt okoz, mint maga a vírus. Már látszik, hogy a „második hullám” már közel sem olyan agresszív, megbetegedési és halálozási aránya töredéke az elsőnek. Orbán mégis bekeményített, lezárta a határokat, Nyunyókáék minden eddiginél drasztikusabb adatokat publikálnak.
A világ és a kereszténység fő „megmentője” a Fehérorosz események hatására napokig hallgatott, valószínűleg tudatosult benne, milyen sors várhatja őt is. Lépnie kellett! Orbán mindig előre menekül, most is ezt tette. [...]


  Bővebben...  LUSTASÁG, KÁOSZ ÉS ANARCHIA!

Hogyan lesz ebből kormányváltás?

2020.07.12.   •   Ujhelyi Sándor

LUSTASÁG, KÁOSZ ÉS ANARCHIA!
Hogy lesz ebből kormányváltás?
Ha így folytatódik, sehogy, marad Orbán és bűnbandája. Megdöbbenve olvastam a HVG cikkét arról, hogy egyre több városban és budapesti kerületben omlik össze az ellenzéki önkormányzati összefogás. Hol a civilek lépnek ki a pártjelölt támogatása mögül. hol a pártok lépnek vissza a civil polgármester támogatásától. Sok helyen nem ismerem a dolgok hátterét, de ahonnan van információm, az ok egyszerű. Folyik a marakodás a koncon.
Tudomásul kell, vennünk, hogy nagyon sok szavazatot jelent a Fidesznek, hogy a nemzeti köntösbe bújtatott, mindent szétlopó diktatúra mégis kiszámítható stabilitást jelent az embereknek, az ellenzék által felkínált káosz és anarchia helyett!
Ki a hibás azért, hogy nincs egy elég erős, a többieket kordában tartó meghatározó ellenzéki tömörülés? A kérdésnek ilyetén való felvetésével máris teret engedtem egy „másik” diktatúra újbóli felépítésének, de be kell látnunk, hogy a magyar nép, a pártok, civilek nem tudnak mit kezdeni a demokrácia elemeivel.
Akkor ki a hibás? [...]


  Bővebben...  Lenn a délibábos….. szerb határon!

Orbánnak nem érdeke a menekültügy tisztességes rendezése

2020.02.08.   •   Ujhelyi Sándor

Lenn a délibábos….. szerb határon!
„Meddig hisztizik a gyerek?” Szoktam kérdezni elkeseredett szülőktől. „Hát addig, amíg eredményt ér el vele”. Na, valami ilyesmi folyik menekült ügyben is. Hétről hétre egyre vadabb ötletekkel tör elő a kormánymédia, bizonyítva a menekültekről terjesztett rémhíreket. Miért? Mert eredményt ér el vele!
Mint tudjuk, Arthur Finkelstein, a Soros hisztit kitaláló, a Fidesz kampány-tanácsadójának halála után, Habony vette át a rémhírgyártás irányítását. És az elmúlt hetekben be is indult a pokoli gépezet. Először a balkáni háború idején használt csempészalagutakat mutatták be úgy, mint ha azokat a migráncsok ásták volna. Aztán meg az a hajnali roham, a tízmilliárdokat felemésztő kerítés ellen, ami persze pont ott volt a leggyengébb, ahol „támadtak”. Minden falusi ember tudja, hogy egy sima, egyszerű kerítés tetején az un. „vezérdrót” egy 2,5 mm-es, kemény acéldrót. Hát, aki ezt így egy mozdulattal letépi, az amerikai filmekbe való szuper titkos ügynök kell, legyen. [...]


  Bővebben...  TISZTA FEJ, TISZTA SZÍV, TISZTA KÉZ!

Miben új és mit ígér az Új Alternatíva?

2020.02.02.   •   Ujhelyi Sándor

TISZTA FEJ, TISZTA SZÍV, TISZTA KÉZ!
Miben új és mit ígér az Új Alternatíva?
Ma volt egy nagyon fontos beszélgetésem, egy olyan valakivel, akinek a véleménye sokat jelent nekem. „Számon kért”, hogy a pártunk megnyilvánulásaiban állandóan csak a korrupcióról beszélünk, de igazából fogalma sincs, hogy mit is ígér az Új Alternatíva Párt. „Így van” - válaszoltam, mert egyelőre nagyon fontosnak tartom, hogy a párt törzsgárdája kategorikusan kiálljon a „tiszta kéz” elv mellet. Ne csak a pártgyűléseken, hanem a másokkal való személyes beszélgetésekben is vállalják fel, hogy itt nincs, és soha nem is lesz mutyizás! [...]


  Bővebben...  A gyűlölet rabbá tesz!

..... így tudok én is EMBER maradni, hogy nem gyűlölök.

2020.02.02.   •   Ujhelyi Sándor

NEM VAGYOK HAJLANDÓ GYŰLÖLNI!
Keresztény vagyok, fehér, férfi és heteroszexuális. De nem gyűlölöm a más vallásúakat pl. a muszlimokat, nem gyűlölöm a cigányokat, nem gyűlölöm, és nem tartom szülőgépnek a nőket, és nem gyűlölöm, hanem elfogadom a homoszexuálisokat. Emberek ők is, és így tudok én is EMBER maradni, hogy nem gyűlölök. [...]


  Bővebben...  Karácsony Gergely bajban van!

Milyen stratégiát kövessen Budapest frissen megválasztott Főpolgármestereként?

2019.12.01.   •   Ujhelyi Sándor

Karácsony Gergely bajban van!
Milyen stratégiát kövessen Budapest frissen megválasztott Főpolgármestereként?
Két lehetősége van.
Az egyik, hogy beáll a NER rendszerébe, vagyis elfogadja a mindenható Orbáni hatalmat,és alkukkal próbál jó Főpolgármester lenni.
A másik, hogy teljes mértékben szembeszáll a NER intézményrendszerével, és szisztematikusan megpróbálja azt lebontani, készülve 2022-re, hogy az ellenzék vezéralakjaként akár közös miniszterelnök legyen.
Egyelőre úgy látszik, hogy alkudozni akar a kormánnyal, le is ült egy asztalhoz az ország legnagyobb bűnözőjével. [...]


  Bővebben...  ÉN MONDOM, VELEM VAN A BAJ!

Oly korban éltem én, ……

2019.10.08.   •   Ujhelyi Sándor

ÉN MONDOM, VELEM VAN A BAJ!
Oly korban éltem én, …… amikor a „becsület” szónak volt jelentése, a „hűség” nem szégyen, hanem erény volt. Oly korról álmodom, amikor az „egymás kölcsönös megbecsülése”, „tisztelete” nem nevetség tárgya, hanem alapérték.
Miről jutott eszembe ez a nagy eszmefuttatás? A Borkai, meg hasonló ügyek miatt. [...]


  Bővebben...  Szenny, mocsok mindenhol, amihez Orbán hozzáér!

Őszintén megmondom, szabályosan undorodom már attól, amit a Fidesz, Orbán tesz, mond.

2019.09.29.   •   Ujhelyi Sándor

Szenny, mocsok mindenhol, amihez Orbán hozzáér!
Őszintén megmondom, szabályosan undorodom már attól, amit a Fidesz, Orbán tesz, mond. Egyszerűen már semmi kedvem reagálni a tevékenységükre. És ezzel Orbánék el is érnék azt, amit akarnak, vagyis hogy a jóérzésű emberek fordítsanak hátat a politikának.
De hát azért ilyen könnyen nem adom meg magamat! Miről is beszélek, vegyük sorra az elmúlt napok eseményeit!
A hír: Tarlós megafonnal ordítja le az ellenzéki politikust.
Új Alternatíva: Igen, a tipikusan gyenge ember, aki nagyítót vesz a barátnőjének, hogy megtalálja, amire vágyik. Mi az ellenfél demonstrációját soha nem fogjuk megzavarni, de ha minket megzavarnának, méltósággal fogunk megválaszolni!
A hír: Szíjjártó lehazaárulózta a Földünket fenyegető klímaváltozás elleni tüntetőket: „Hazaárulás akkor tüntetni, amikor migráns hordák ostromolják a hazát”! [...]


  Bővebben...  Mennyit is ér 27.000,- Ft egy NER hotelben?

Bözsi hotelből készpénzgyár?

2019.08.11.   •   Ujhelyi Sándor

Mennyit is ér 27.000,- Ft egy NER hotelben?
Itt a kánikula, gyorsan engedélyeztem magunknak három nap szabit a Balatonnál. A Booking-on foglaltam szállodát két éjszakára, a Siófoki Aranyparton, vízparti szállodába. A weben a képek bizalom gerjesztőek voltak. 27 ezer/éjszaka, két főre, ok, még belefér. (Megjegyzem, a következő kategória a parthoz közel 70 ezer/éjszaka volt.) A parkolóban német, román, holland, cseh autók, gondoltam, jó helyre érkeztünk. Amikor beléptünk az épületbe, már gyanús volt a recepció, itt mintha jártunk volna korábban. A szobába felérve aztán beütött a ménkű! Ja, igen, ez a korábbi Erzsébet Hotel, ahonnan egyszer már elmenekültünk. [...]


  Bővebben...  EP választás - az ország veszít!

Csakis egy teljesen új irányvonallal lehetne nyerni!

2019.05.25.   •   Ujhelyi Sándor

Néhány óra múlva kezdődik a 2019-es Európa Parlamenti választás. Ennek ellenére a végeredményt nagyjából már tudjuk, a Fidesz nyer …….. az ország veszít! Igazából mindegy, hogy a kormánypárt 11-12 vagy 13 helyet szerez-e a 21-ből, az ország veszít!
Újra győz a migráncsozás, a népbutítás, a tömény sötétség. Évekig senki nem hitte el, hogy OV legfőbb fegyvere a riogatás a bevándorlókkal. És senki nem is tudta megtalálni az ellenszerét. Legalábbis a mai ellenzékből, senki!
Nem programokkal, ötletekkel, ígérgetésekkel kell itt most előjönni! Hiába ígérnek uniós minimálbért, meg Európai Egyesült Államokat, meg ingyen szexet, ha OV elhitette az emberekkel, hogy nem kell nekünk az Unió! Az ellenzék mostani kampánya olyan volt, mint ha bébiétel boltban reklámoznák a sült csülköt! OV először is teljesen lehülyítette a népet, erre a korábban általa erkölcsileg lenullázottak most nekiálltak ötletelni, meg ígérgetni. Borítékolt az újabb vereség!
CSAKIS teljesen új alternatívával, új irányvonallal lehet nyerni! [...]


  Bővebben...  EP-május 26. Közös lista, vagy önálló indulás?

Mi a fontosabb?

2019.03.03.   •   Ujhelyi Sándor

EP-május 26. Közös lista, vagy önálló indulás?
Mi a fontosabb?
A májusi Uniós Parlamenti választással kapcsolatos nagy kérdés, hogy közös listát állítson-e az ellenzék, vagy mindenki önállóan induljon? A közvélemény kutatások alapján a várható eredmény az, hogy a 21 hazánknak járó helyből 13 a Fideszé, 8 az ellenzéké. Bár 2018-ban a hazai Parlamenti választáson az eredmény 51-49 % volt az ellenzék javára, most mégis 62-38 %-t jósolnak a kutatók. Azért, mert a Fidesz fanatikusok sokkal aktívabbak, mint az ellenzékiek.
Mikor lesz több ellenzéki hely? Közös listával, vagy önálló indulással? Csak ez a fontos kérdés? [...]


  Bővebben...  Jó csak eredményt kitartással lehet elérni

Ez a cikk sem lesz népszerű

2019.01.27.   •   Ujhelyi Sándor

Ez a cikk sem lesz népszerű
nem érdekel, hogy népszerű lesz-e amit írok, de akkor is bizonyos dolgokat szeretnék megvilágosítani, ezért újra leírok néhány gondolatot, a mostani tüntetésekkel kapcsolatosan.
A nagy csalódások oka, hogy túl sokat várt mindenki a decemberben elindult, bizonyos szegmenseiben új elemeket tartalmazó ellenállástól. Meggyőződésem, hogy semmilyen akciónak nem lesz jó végső eredménye, amíg nem lesz egy új alternatíva! A tüntetésekre szükség volt, szükség van, végre nagyon sokan ki mertek állni a jogaikért, nem félve a bosszútól. De ettől több kell! Az új világ felépítéséhez ez kevés!
„Ezen a tüntetésen most végre elkergetjük Orbánt”! Valószínűleg a tömegek egy bizonyos része ebben reménykedett. De nem lett, és nem is lesz ez az eredmény most még! Miért? Mert még mindig igazából kevesen akarják ezt, és főleg azok vannak kevesen, akik ezért bármire képesek! De azok sem tudnak felmutatni semmilyen megnyugtató, a nagy tömegek által elfogadható alternatívát! [...]


  Bővebben...  Fényt gyújtani a sötétségben

avagy új politikai kultúrára van szükség

2019.01.20.   •   Ujhelyi Sándor

Fényt gyújtani a sötétségben, avagy új politikai kultúrára van szükség
Még mielőtt a címbeli megállapítást magyaráznám, néhány szó a mostani tüntetések eredményéről és várható eredménytelenségéről.
Mi értelme van a mostani tüntetéseknek, útzáraknak? Idézném kedves barátaimat, akik kis faluban, Szentmártonkátán szerveztek útzárat:
„Azoknak, akik úgy érzik nevetséges volt, vagy azt kérdezik mi értelme volt most öt pontban összegzem: 1: figyelemfelkeltés 2: buzdítás 3: a támogatottság felmérése a térségben 4: új emberek beszervezése 5: különböző rétegek összefogása.
Kis akció volt! - Nagyon kicsi! Nem rengette meg a NER-t! De ha sok kis község követi a példánkat, és sok város, és mindenhol új Annák, Sándorok, Sárák, Olivérek csatlakoznak, az bizony tömeggé dagad, - ahogy cseppekből épül fel a tenger! Mert tudjátok, .......................azért a víz az úr. ”
Tehát ennek az akciónak volt értelme! [...]


  Bővebben...  No, fene, mi történt?

Aktív lett az ellenzék?

2019.01.05.   •   Ujhelyi Sándor

No, fene, mi történt?
Aktív lett az ellenzék?
Ugye emlékszünk még 2018. április 8-ra? Az impotencia csúcsa volt, amit akkor az ellenzéki pártok összehoztak. Aztán most meg hirtelen milyen aktívak lettek, a kibontakozó tömeges ellenállás élére akarnak állni?
Ugyan, mi történhetett, hogy hirtelen így észhez tértek? Vagy csak számítás az egész?
Megijedtek valamitől? Vagy valaki, valakik jelezték, hogy most lehet indulni? [...]


  Bővebben...  Öngól

Imádom a rabszolgatörvényt!

2018.12.19.   •   Ujhelyi Sándor

Öngól
Imádom a rabszolgatörvényt!
A rabszolgatörvénnyel O1G, focinyelven, hatalmas öngólt rúgott! Sikerült végre egy olyan balhorgost bevinnie a népnek, amivel a vidéki tömegeket is maga ellen fordította!
Egyvalamit már régóta jól láthattunk. A vidéki, kiszolgáltatott embereknek mindegy, hogy demokratikusan működik-e az ország, van-e sajtószabadság, jönnek-e a migránsok, őket csak egy dolog érdekelte. A hó végi boríték vastagsága, meg az egyéb juttatások gyakorisága. Miközben a túlélésért küzdenek, ez nem lenézendő emberi gyarlóság! Ez a kiszolgáltatottság! Családapák, akiknek nincs választási lehetőség, mert csak egy munkáltató van a faluban az önkormányzaton kívül. Ezért az elmúlt években O1G bármit is tett, őket nem háborította fel, mert ha nem volt esetleg munka, hát volt közmunka. Százezrek, milliók élnek ma Magyarországon egyik napról a másikra, tartalékok nélkül, KISZOLGÁLTATOTTAN. [...]


  Bővebben...  Miniszterelnök!

Volna egy ajánlatom

2018.12.19.   •   Ujhelyi Sándor

Miniszterelnök!
Tudom, mostanában sok támadás éri. De Ön harcol, mint egy Pannon Rozsomák a szittya pusztában. Derékig turulszarban, lobogó szemöldökkel, vihartól tépett mellszőrzettel fordul szembe a méltatlan ellenséggel. Mit fordul? Forog! Mert körkörösen támadnak a gazok! Nincs egyedül a harcában, megannyi professzorok, szellemiek és honvédők, csapat és hímtagok, aggok és régen holtak, trafikosok, új földesurak és sok egyéb alakulatok küzdenek Önnel együtt. Ha kell, a Század végéig, vagy még tovább. Értünk harcolnak. A mi javainkért. Konkrétan. Ezért aztán lenne egy tiszteletteljes kérésem.
Amikor utoljára nálam jártak, véletlenül zsebre tetszettek tenni ezt-azt.
Nem rossz szándékból, tudom én. Szórakozottságból. Mert Önök jól szórakoznak.
Viszont - szintén véletlenül - itt is hagytak több dolgot, amire meg nekem nincs szükségem.
Cserét ajánlok. Kérném vissza a következő értékeimet: [...]


  Bővebben...  Csak a győzelem lehet a cél!

Az ellenzéki szavazók „átcsoportosítása”, csak „szarkeverés”!

2018.12.01.   •   Ujhelyi Sándor

Az ellenzéki szavazók „átcsoportosítása”, csak „szarkeverés”!
Bárki, aki ma meg akar jelenni a politikai palettán, és ha tisztességesek a szándékai, és nem csak megélhetési politikus akar lenni, minden új szerveződésnek tudomásul kell, vennie, hogy attól, hogy az ellenzéki oldalon átrendezik a szavazótáborokat, a Fidesz támogatottsága nem változik.
A Hadházy féle aláírásgyűjtésről szóló cikkem után kaptam én hideget, meleget, elkönyveltek „Fidesz bérencnek”, „szar” alaknak, mindennek. Nekem a stratégiával van bajom, nem a személyekkel! Sőt! Pont azokat a hitelesnek tartott embereket féltem a bukástól, akiket én is el tudok fogadni! Van egy véleményem, és ezt ma is tartom, hogy a változást akaró emberek már nem bírják elviselni a bizonytalanságot, tiszta, egyenes irányvonalat szeretnének látni, bármilyen újabb csalódás végleg elveheti a kedvüket és a reményt. Erre akartam figyelmeztetni! [...]


  Bővebben...  Ne szórakozzunk a néppel! Elég volt a kamuból!

Nekem ez így nem tetszik!

2018.11.27.   •   Ujhelyi Sándor

Nekem ez így nem tetszik!
Mi értelme az aláírásgyűjtésnek, ha egyszer nem lehet népszavazást tartani az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról?
Készül egy újabb lista?
A héten én is aláírtam az ívet és akkor tűnt fel, hogy csak az elérhetőségeimet kérték el. (Név, lakcím, e-mail cím.)
Már ez gyanús volt, hogy hivatalos azonosító (szigsz szám, stb.) nem volt az íven. Eddig azt hittem, naivan, hogy az egymillió aláírással a parlament kötelezhető a kérdés tárgyalására. De látva Hadházy erre vonatkozó nyilatkozatát, kiderült, hogy nem lesz népszavazás, egyértelmű lett számomra, hogy ez semmi más, csak listakészítés.
Én az őszinteség híve vagyok, nem szeretem a „feljössz megnézni a bélyeggyűjteményemet” csalogató stílust.
A másik, ami nem tetszik, hogy most egy civil szervezet indult el, mert ma ez a divat, miközben már eldöntött dátum van a párttá való alakulásra. [...]


  Bővebben...        

TémákLegutóbbi hozzászólások