Mennyi is az annyi?

Az erőviszonyok nem megfelelő felmérése hibás stratégiához vezet!

2018.11.20.   •   Ujhelyi Sándor

Mennyi is az annyi?
A múlt héten több városban, faluban megfordultam, sok emberrel beszélgettem. „Itt mindenki a Fideszre szavazott, mondta elkeseredve egy Nyíregyházi fiatalember. Aztán néhány óra múlva egy Debreceni azzal hitegeti saját magát, hogy „elcsalták az egész választást, 15 százaléka volt csak a Fidesznek!” A most induló új mozgalom (MMM) egyik vezéralakja mondta a minap nekem, hogy „én senkit nem ismerek, aki a Fideszre szavazott volna”!
Most akkor mi az igazság? „Mindenki a Fideszre szavazott”, vagy „senki nem szavazott a Fideszre”? Egyiküknek sem volt igaza! Egy biztos! Az erőviszonyok nem megfelelő felmérése hibás stratégiához vezet!
A „hivatalos végeredmény” is azt mutatja, hogy a Fideszre a szavazók csak 49,27 %-a szavazott! Tehát „hivatalosan” sem igaz, hogy „Mindenki a Fideszre szavazott”!
Akik azt állítják, hogy „minden el lett csalva, és amikor kiderült, hogy a Fidesz csak 15 százalékot kapott és a Jobbik tarolt, akkor belenyúltak a rendszerbe”, azoktól csak azt kérdezem, hogy ha az ország 85 %-a Fidesz ellenes, akkor hol vannak? Aki ezt állítja, miért nem tud maga mellé állítani legalább pár száz embert?
Tehát ez sem igaz! Sok ismerősöm (ellenzéki) ült a szavazatszámláló bizottságokban. Volt, aki elmesélte, hogy amikor megszámolták a szavazatokat, és látta az eredményt, akkor teljesen összeroppant, felnőtt férfi létére kiment sírni.
Igen, voltak csalások, több Bíróság is kimondta, tehát kijelenthetjük, hogy valószínűleg győzött volna a Fidesz, de csalások nélkül nem lett volna soha kétharmada!
Akkor hogyan tovább?
Minden embernek van egy ismerősi köre. (Itt most nem a Facebookról van szó!) Azok, akikkel szinte napi kapcsolatban vagyunk, személytől függően 20-50-80 fő. Rajtuk kívül azok, akiknek tudjuk a nevét, telefonszámát, ha meglátjuk, elbeszélgetünk vele, akár több ezer is lehet. A kapcsolattartásban listázható, vagyis azok száma, akiket valamilyen célból „érdemes megkeresni” 100-300 fő.
Tehát, ha neked van 200 aktív ismerősöd, akkor ebből átlagban 98,54 szavazott a Fideszre, 101,46 pedig nem!
Engedj meg egy kérdést! Ebből a 101 emberből hány személlyel beszélgettél már pl. arról, hogyan teszi tönkre a kormány a gyerekeid, unokáid jövőjét? Arról se beszélgettetek még, hogy milyen áldatlan állapotok vannak a kórházakban? Na, ne!
Kifogásokat keresel, hogy ne kelljen lépned!
Én csak egy dolgot kérek! Ebből a több száz ismerősödből csak egy valakit, még egyszer mondom, csak egy valakit fogjál kézen, és vidd magaddal, amikor legközelebb valamilyen akció lesz!
Megismétlem! A 200 ismerősödből 101 nem a Fideszre szavazott!
Vagy nem inkább ott van a baj, hogy félsz vállalni a véleményedet?
Megismétlem! A 200 ismerősödből 101 NEM a Fideszre szavazott!
Csak egyet hozz magaddal! Legalább egyet! De azt hozzad!

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek hozzászólások.

TémákLegutóbbi hozzászólások