Az államtól lopni nem bűn!

Vallják sokan, néha még büszkén is!

2018.08.17.   •   Ujhelyi Sándor

Az államtól lopni nem bűn!
Vallják sokan, néha még büszkén is!
Jó lenne, ha végre megértenék az emberek, hogy nincsen olyan, hogy “állami pénz”! Az állam „csóró”, neki nincs magától pénze! Régen a szocializmusban a termelőerők (gyárak) az állam tulajdonában voltak, így azok nyeresége is az államé volt.
Ma az államnak nincsenek termelő üzemei, (elenyésző) ezért máshonnan származik a bevétele.
Van a Te, meg az én jövedelmem, meg a munkahelyünk nyeresége, és ennek egy részét összedobjuk, adók és járulékok formájában (a neve „központi költségvetés”) hogy ebből legyen orvos, meg tanár, meg mentő, meg rendőr, meg úthálózat, meg minden. Tudod, mint pl. egy társasházban. Ott is a lakók befizetéseiből fizetik a közös költségeket!
Ennek a pénzünknek a kezelésével négyévente megbízunk bizonyos embereket, őket úgy hívják „miniszterek”, az ő összességük a “Kormány”! Megjegyzem, a miniszter szó latin szó, „ministr”, jelentése „SZOLGA”! Feladatuk lenne, hogy jó gazdaként, vigyázva a pénzünkre, elvégezzék a rájuk bízott feladatokat!
Tehát ők nem az “uraink”, és ők nem uralkodhatnak rajtunk, mint kiskirályok, ahogy ők gondolják, hanem az általunk megbízott és általunk fizetett alkalmazottaink! Érted? Orbán, Gyurcsány, meg a többiek az általad fizetett ALKALMAZOTTAID!
De én, ha engem az alkalmazottam meglop, akkor megbüntetem és kirúgom! Te meddig viselnéd el, hogy a Társasházban a közös képviselő a kaszinóba hordja a közös költségekre befizetett pénzt?
Te viszont imádod őket, és még büszke is vagy arra, hogy mennyit loptak Tőled! Büszke vagy arra, hogy a Tőled ellopott pénzből, mellényzsebből visszavásárolták pl. a HÍR TV-t! Nem az államé lett, csak egyik tolvajtól a másikhoz került! És Te erre még büszke is vagy!
„A másik is lopott” – válaszolod …… igazad van, azért lett kirúgva!
Mi csóróként élünk, ők meg magánrepülővel járnak focimeccsre! Igen, az alkalmazottad, a Te pénzedből!
Ma az emberek úgy gondolják, hogy az államtól lopni nem bűn! Pedig meg kellene érteni, hogy aki lop, ezzel Téged, a szomszédodat, testvéredet, gyerekedet károsítja.
Szerinted jól van ez így?

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek hozzászólások.

TémákLegutóbbi hozzászólások