Erdély Orbáné…. volt?!

avagy, hamarabb utolérik a hazug embert, mint a sánta kutyát!

2020.09.17.   •   Ujhelyi Sándor

Erdély Orbáné…. volt?!
avagy, hamarabb utolérik a hazug embert, mint a sánta kutyát!
Covid, karantén ide vagy oda, kénytelenek voltunk Erdélybe menni közjegyzőhöz feleségem hivatalos családi ügyében. 25 éve nem jártam arra, megdöbbentő volt látni az ottani változásokat, beszélgetni az ott lakókkal. Bár az erdélyi autópálya még csak épül, de a Nagyvárad-Marosvásárhely közötti út fantasztikusan jó állapotban van. Visszafelé behunyt szemmel is tudni lehetett a kátyúk megjelenéséből, hogy határt léptünk. A nagyvárosokban normálisak az utak, nem úgy, mint Tarlós 10 éve után Budapesten, amikor is az orvosok lassan vesekő-elhajtásra ide utalják be a betegeket.
De a legnagyobb meglepetést az ott élők okozták. Feleségem rokonaival, gyerekkori játszótársaival találkoztunk. Fel voltam készülve, hogy „vérnarancs” Fideszesek garmadája fog „lerohanni”. Így elhatároztam, hogy kerülöm a politikát, nem akarván megbántani a kedves ismerősöket. (2018-ban a sok 10 milliárdunkból átvert külhoniak szavazatai mindössze egy képviselői helyet jelentettek a Parlamentben) Mindenhol, ahol voltunk, néhány perc alatt viszont ők vették elé a kellemetlen politikai kérdéseket. Tízegynéhány emberrel beszélgettem, részletesen nem fogom leírni, túl hosszú lenne.
De a lényeg! Kezdenek rájönni, hogy Orbán úgy verte át őket, mint azt a bizonyost a palánkon! Pedig ők még hisznek a tisztességben, a becsületben, egymás tiszteletében és megbecsülésében.
Természetesen előjöttek a „fő témák”, Soros, migránsok, kerítés, de ma már nem, mint meghatározó kérdések, de néhány válaszom után egységes volt a vélemény, „jól át lettünk mi itt verve!”.
A királyi tévében közvetített, a „jólétünkről” szóló sok orbáni hazugság után az a kép alakult ki bennük, hogy mára Magyarország maga a tejjel mézzel folyó Kánaán, „olyan jó lenne ott élni”, mondta egy pincér hölgy.
Én nem győzködtem senkit, csak minden kérdésre, felvetésre egy-egy mondattal válaszoltam. A megdöbbenés után általában a válasz ez volt, „igen, 2018-ban a Fideszre szavaztunk, de legközelebb inkább itthon maradunk!”
Ezért volna egy kérésünk az Erdélyiekhez és a többi külhoni magyarhoz:
Mivel ti nem látjátok az itteni valós helyzetet, ezért szeretettel megkérünk Titeket, hogy a 2022-es választást bízzátok ránk, hadd mi döntsük el, hogy ki irányítsa Magyarországot, mert mi itt élünk, a mi bőrünkre megy ez a választás!

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek hozzászólások.

TémákLegutóbbi hozzászólások