Gumibotból szövik a magyar szociális védőhálót!

Felfogjuk, mi folyik ebben az országban? Az emberiség szégyene!

2018.10.20.   •   Ujhelyi Sándor

Gumibotból szövik a magyar szociális védőhálót!
Felfogjuk, mi folyik ebben az országban? Az emberiség szégyene!
Hol a f@szomban legyen nappal egy hajléktalan, ha nem az utcán?! Ettől hajléktalan, mert nincs hová mennie!! Már egy padon sem üldögélhet egy parkban? És ezért BÍRÓSÁG!!!! elé állítják?!? Biz' Isten, ha nem lenne ilyen közömbös, impotens és lusta ez a magyar nép, azonnal megszerveznék egy tömeges kint alvást! De egyedül nem mennék megint semmire!
A bíróság elé citált migráncsok még beülhettek a tárgyalóterembe. A magyar hajléktalan már oda sem!
Biztos leprás, meg büdös! A Bírónőnek facsarná az orrát a magyar valóság illata!
Az Orbáni értékrend szerint mindenki annyit ér, amije van! Tehát a hajléktalan, akinek semmije sincsen, semmit nem ér, csak teher a társadalomnak, tehát legszívesebben lelövetnék, csak ezzel még várnak, amíg remélhetnek egy kis pénzt az Uniótól.
Nem megoldás az aluljáró, valóban nem egy épületes látvány a sok hajléktalan. De akkor hová tudnak menni?
Elvileg nappal a nappali melegedőbe mehetnek. Van belőle Budapesten egy fél tucat, intézményenként 100-250 férőhellyel, de egyik-másik hétvégén, valamint ünnepnapokon zárva tart. Ezer férőhely tízezernyi hajléktalanra!
Éjszaka sem sokkal jobb a helyzet!
Ahhoz, hogy egy ember fenn tudja tartani magát, jövedelemre van szüksége. Képzeljük el, hogy valaki olyan szerencsés, hogy éjszakára is be tud jutni, meg nappalra is. Mint a jól nevelt Fideszes állampolgár, egész nap bent ücsörög a melegedőben, este meg lefekszik csucsukálni! Csak ne legyen az utcán, ne is lássák, hogy létezik! De akkor miből fog enni? Honnan lesz pénze kajára, innivalóra, tisztálkodási szerekre, cigire, meg bármire? Orbánék szerint ne is egyen, ne is igyon, még csak ne is dugjon, csak kussoljon, és örüljön, hogy nem lövik főbe!
Évekkel ezelőtt magamhoz vettem egy hajléktalant az akkori Moszkva téren, egyszer már megírtam a sorsát, itt a Magyar Mocsárban. A Csizmár Misi kint lakott az építkezéseimen, évekig dolgozott nálam, adót fizetett. Nem tudtam neki lakást biztosítani, csak egy lyukat tudtam adni, kályhával, meg egy ággyal, meg egy lavórral. De újra dolgozott, „hasznos tagja” lett a társadalomnak. Évekig, tragikus haláláig.
Amikor valaki kikerül az utcára, azonnal megindul egy fizikai és lelki leépülés. Koszos, büdös, nincsenek papírjai, és máris alkalmatlan a munkára!
Kemény feladat onnan visszahozni őket, sokszor szinte reménytelen!
Ők a társadalom leggyengébbjei, és most ezekbe az emberekbe rúg bele az Orbáni mindenható rendszer!
Bíróság elé állítani valakit azért, mert egy padon ücsörgött? Istenem, hová jutott ez a világ?
Még egyszer mondom, ha nem lenne ilyen közömbös, impotens és lusta ez a magyar nép, azonnal megszerveznék egy tömeges kint alvást, ahol koldulnánk, „Stadionra gyűjtök” felirattal!
De egyedül megint csak nem mennék semmire!

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek hozzászólások.

TémákLegutóbbi hozzászólások