Mennyit is ér 27.000,- Ft egy NER hotelben?

Bözsi hotelből készpénzgyár?

2019.08.11.   •   Ujhelyi Sándor

Mennyit is ér 27.000,- Ft egy NER hotelben?
Itt a kánikula, gyorsan engedélyeztem magunknak három nap szabit a Balatonnál. A Booking-on foglaltam szállodát két éjszakára, a Siófoki Aranyparton, vízparti szállodába. A weben a képek bizalom gerjesztőek voltak. 27 ezer/éjszaka, két főre, ok, még belefér. (Megjegyzem, a következő kategória a parthoz közel 70 ezer/éjszaka volt.) A parkolóban német, román, holland, cseh autók, gondoltam, jó helyre érkeztünk. Amikor beléptünk az épületbe, már gyanús volt a recepció, itt mintha jártunk volna korábban. A szobába felérve aztán beütött a ménkű! Ja, igen, ez a korábbi Erzsébet Hotel, ahonnan egyszer már elmenekültünk.
A tűzriadó terven még a régi szálloda neve, amit a Bözsi programon keresztül most átjátszottak valakinek. Ugyan kinek?
A szobában a régi, szocializmusból ottmaradt bútorok, volt egy tisztasági festés, de a fürdőszobai berendezéseket még valamikor a szakszervezetisek használták. Egy darab fél literes söröspohár volt összesen, mint felszerelés. Az erkély rozsdás, ülőbútor a teraszon semmi. De a legaranyosabb, hogy a 27 ezer forintunkért törölköző már nem járt. Igen, jól olvasod, a 27 ezres szobaárba (ami kb. 100 USD) nem fért bele két törölköző. Úgy hogy első utunk a bazárba vezetett, törölközőt venni.
Csak megjegyzem, tavalyelőtt egy orosz-magyar Fórumra érkező orosz állami vezetők szobafoglalásánál kikötés volt, hogy az állami költségvetésből csak maximum 100 USD értékű szállodai szobát foglalhatnak. Na, megnézném Putyin arcát, ha ezt a szobát kapná a helyettese, és törölköző nélkül.
„Saját strand”, állt a leírásban, ami azt jelentette, hogy a kertkapun keresztül kimehettünk a talán utolsó Siófoki szabadstrandra, ahol olyan tömeg volt, hogy egy gombostű leejtése már gondatlan veszélyeztetésnek minősült volna.
Egy éjszakát ott aludtunk, de másnap aztán mentünk tovább.
A kijelentkezéskor a recepciós már meg se kérdezte, hogy miért megyünk el korábban, valószínűleg unta már az állandó szabadkozást.
„A Bookingon foglaltak?” – kérdezte, majd a számítógépen valamit matatott. Mint később kiderült, törölte az egész foglalást. Aztán elővette az okostelefonját, valamit pötyögött rajta, majd egy sajt cetlire felírta, hogy 27 ezer a szoba, meg 2000 Ft a parkolás. Ez volt a NAV-os számla!
Itthon már várt a Bookingtól az e-mail, hogy miért nem foglaltuk el a szállást? Természetesen megírtam a fentieket.
Összefoglalva:
Egy régi Erzsébet programos szálloda, valakiknek kiprivatizálva.
27.000 Ft/éjszaka, egy lepukkant gagyiságért, és még törölköző nincsen.
Számlaadás, adófizetés nulla!
Közvetítővel való elszámolás nulla!
Sorozatos átverés a fotókkal, leírással!
De éljen a Kormány! Száraz kenyéren és vízen!

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek hozzászólások.

TémákLegutóbbi hozzászólások