Fényt gyújtani a sötétségben

avagy új politikai kultúrára van szükség

2019.01.20.   •   Ujhelyi Sándor

Fényt gyújtani a sötétségben, avagy új politikai kultúrára van szükség
Még mielőtt a címbeli megállapítást magyaráznám, néhány szó a mostani tüntetések eredményéről és várható eredménytelenségéről.
Mi értelme van a mostani tüntetéseknek, útzáraknak? Idézném kedves barátaimat, akik kis faluban, Szentmártonkátán szerveztek útzárat:
„Azoknak, akik úgy érzik nevetséges volt, vagy azt kérdezik mi értelme volt most öt pontban összegzem: 1: figyelemfelkeltés 2: buzdítás 3: a támogatottság felmérése a térségben 4: új emberek beszervezése 5: különböző rétegek összefogása.
Kis akció volt! - Nagyon kicsi! Nem rengette meg a NER-t! De ha sok kis község követi a példánkat, és sok város, és mindenhol új Annák, Sándorok, Sárák, Olivérek csatlakoznak, az bizony tömeggé dagad, - ahogy cseppekből épül fel a tenger! Mert tudjátok, .......................azért a víz az úr. ”
Tehát ennek az akciónak volt értelme!
Egy biztos viszont, hogy az olyan 50-100 fők által fenntartott hídfoglalós, meg „nekimegyünk lökdösődni”, forradalmiaskodó játékok nem jelentenek megoldást, csak arra jók, hogy lejárassák a valódi célokat és a demokratikus résztvevőket, és hergeljék, az amúgy a tüntetéseket profin levezénylő rendőröket. Tovább kell lépni, ma már kevés az „Orbán takarodj”!
Új elem volt Nagy Blanka „értékelése”, ami az erkölcsről szólt: „Fidesz, ti buktatok meg három dologból: Tisztességből, emberségből és őszinteségből”!
Szerintem a tüntetések legfőbb eredménye, hogy a vidékiek, nem megbújva a pesti tömegben arctalanul, hanem otthon, a saját környezetükben, ismerőseik között be merték vállalni a szervezést és a részvételt. Orbánnak tudomásul kell, vennie, hogy Budapest után már a vidéki városokban is bukott, bukik!
Mikor fog teljesen megbukni Orbán? Nem közvetlenül az ilyen tüntetések alkalmával, ezek „csak” eszközök! Hanem akkor, amikor a tömeg ráébred, hogyan voltak becsapva az elmúlt években a migránsozással, meg Sorosozással. Akkor lesz mennyiségi robbanás minden szinten!
Azonnal felmerül viszont két kérdés: mitől ébred fel a nép, és mi lesz, kik lesznek Orbán után?
Senki ne akarja a Fidesz teljes szavazótáborát felszámolni! Nem fog sikerülni! De van kb. 6-800 ezer ember, akik a mezsgyén állnak, akik többek közt azért szavaztak a Fideszre, mert nem kértek az ellenzék által felkínált káoszból! Már ennek a tömegnek az átállítása is garantálni tudja a bukást. Ott is sok százezren vannak azok, akik tudják, megismétlem, TUDJÁK, hogy a NER semmi jót nem adott nekik. De ők is felteszik a kérdést: Alternatíva?
A rendszerváltás után létrejött pártok, bár egyik-másik őszintén, tisztességesen indult, de nem tudták, nem akarták magukat kivonni a harácsolás, hatalomépítés, kivagyokiság bűvköréből. Erkölcsileg mind megbuktak.
Tehát olyan új párt létrehozásának, amelyik nem tud alapvető változást bevállalni, semmi értelme, akkor valóban eggyel többen lesznek a mézes bödön körül.
Új politikai kultúrára van szükség!
Ami azt jelenti, hogy kormányra kerülve nincs uralkodás, nincs harácsolás, a saját klientúra előtérbe helyezése. Végleg le kell számolni a párttitkárokból, meg KISZ aktivistákból lett uralkodni akaró, uraskodó osztállyal.
A népet demokratikusan SZOLGÁLÓ, a korrupciót minden eszközével irtó pártra van szükség, amelyik a kisemberek valós problémáival is hajlandó végre foglalkozni!
Egy ilyen szervezetet csak alulról lehet felépíteni, az egymás iránti bizalomra alapozva. Nem nagy nevek kellenek, nem vezérre van szükség!
Csak a Napnak, meg a Holdnak, meg Orbánnak van olyan privilégiuma, hogy az egész országot egyedül be tudja világítani. De mi, akik az élet árnyékos oldalán élünk, nekünk lépésről lépésre kell világosságot gyújtani, ahogy a sötét utcán az egyik lámpaoszlop „átadja” az energiát a másik oszlopnak, és így válik világossá az egész út! Ahogy az Olimpiai láng bejárja a világot, stafétaszerűen gyújtva meg az újabb és újabb lángokat.
Macerás megoldás, de szerintünk csak így építhető fel az új ÉLHETŐ MAGYARORSZÁG!

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek hozzászólások.

TémákLegutóbbi hozzászólások