Lopjunk inkább mi!

Erre a hívó szóra több jelentkező lenne, mint a korrupcióellenes harcra

2018.08.28.   •   Ujhelyi Sándor

Lopjunk inkább mi!
Erre a hívó szóra lehet, hogy többen jelentkeznének, mint arra, hogy építsünk fel egy korrupciómentes, szolgáló kormányzatot! Én nem mondom, bizony nagy a kísértés, látva azt, hogy Orbánék miket nyúlnak le, sokan mondhatják, miért legyen az övék, legyen a miénk!
Mindenkinek viszket a tenyere, hogy „nekem is lehetne kastélyom, én is járhatnék Bentley-vel, meg helikopterrel, állami repülőgéppel focimeccsre, nem kellene garasoskodni, csak be kell állni a NER rendszerébe, ……… egy jó nagy nyelvcsapás, és máris dől a pénz”!
Igen, Orbán diktatúra építésének az alapja, hogy „mindenkinek meg van az ára!” Legyen az ellenzék, vagy szakértő, média munkatárs, vagy vállalkozó, vagy egyszerű szavazó.
De egyre többen látják, hogy hová vezet ez a fajta országépítés és gazdaságépítés. Ma olyan emberek kerülnek hatalmi pozíciókba, akiket egy normális cég még telefonos munkatársnak sem venne fel, nem hogy középvezetőnek vagy felsővezetőnek.
Két éve egy vállalkozó-celeb barátom rendesen megmosolygott, amikor a „korrupciómentes, demokratikus” ország vezetéséről beszéltem neki. Mára látva viszont, hogyan vadul el a hazai gazdaság, hogyan vágtat a teljes erkölcsi és anyagi összeomlás felé az ország, mára eltökélt támogató.
Szerinted mit szólnának egy család tagjai, akik a közös pénzből autót akarnának venni, és az apa, amikor elmenne az autót megvenni, akkor megbeszélné a kereskedővel, hogy kétmillióval nagyobb számlát állítson ki, amiből 1,5 milliót visszaadna kp. És ezt a pénzt mondjuk, elszórná a hobbijára! Te ezt elfogadnád és tudomásul vennéd a saját családodban?
Vagy mit szólnál, ha ugyanezt csinálná az üzlettársad? Te ezt elfogadnád és tudomásul vennéd a cégedben?
És sorolhatnám a példákat!
Mint már korábbi cikkemben is írtam, a mindenkori kormány arra kap többek közt felhatalmazást tőlünk, a néptől, hogy az általunk adók és járulékok formájában összedobott pénzből, jó gazdaként, tisztességes pénzkezeléssel biztosítsa a közös szükségleteinket. (Mentő, kórház, iskola, rendőrség, tűzoltók, úthálózat, határvédelem, hadsereg stb.)
Normális közösség kiveti magából azt az embert, aki a közösség javait meglopja. Te akarsz ilyen közösségben élni, vagy Te is csak egy akarsz lenni a tolvajok közül! Ma viszont erre a totális korrupcióra épül a rendszer! Olyan jellemtelen tolvaj emberekre, akiket a szomszédodban sem látnál szívesen, nem hogy a cégedben, vagy a családodban!
Az ország szegénységben él, mert a mindenkori politikai felső tízezer mohóságát nem tudja kielégíteni, akik könyökig dúskálnak a pénzben, már azt sem tudják, mire költsék az ellopott százmilliárdokat. Kiskirályokként uralkodnak rajtad, urizálva a Te pénzedből, közben Téged éhbérért kényszerítenek a rabszolgamunkára! De ennek Te vagy az oka, amíg azon jár az eszed, hogyan lehetsz Te is része a „nagy nemzeti lenyúlósnak”! Ezért tudta Orbán zsebre tenni az ellenzéki pártok zömét is!
A korrupció az olyan, mint a prostitúció! Egyidős az emberiséggel! Amíg ember lesz a Földön, addig lesz korrupció is és prostitúció is! De nem mindegy, hogy egy rendszer a korrupcióra épül, vagy esetleg „sajnos, előfordult nálunk is”!
Én csak ezért tudok küzdeni, hogy egyszer majd Magyarországon egy olyan kormány legyen, amelyik tudomásul veszi, hogy a nép alkalmazottja és a népet kell, szolgálnia! Minden eszközével törekszik a korrupciómentes pénzkezelésre! Demokratikus úton tudomásul veszi a nép akaratát és igényeit, képviseli a nép érdekeit!
Naivitás? Látod, ez a baj, hogy annak tartod, és addig nem lesz semmilyen változás hazánkban, amíg Te is ezt naivitásnak tartod, és nem akarod megvalósítani!

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek hozzászólások.

TémákLegutóbbi hozzászólások