Orbánisztán végnapjai?

Rogyadozik az Orbáni kártyavár?

2018.08.05.   •   Ujhelyi Sándor

Rogyadozik az Orbáni kártyavár?
Orbán körül omlik össze minden. Mint minden diktátor, sodródik, vagyis a „hatalom mindenáron való megtartása” érdekében egyre szélsőségesebb lépésekre kényszerül. És a HÍR TV bekebelezése akár végzetes hiba is lehet számára, mert robbanáshoz fog vezetni. De ne vágjunk az események eleibe.
Ma Orbán úgy gondolja, hogy Magyarország már az övé, itt nem maradt más feladata, mint az erőszakszervezetetek kiépítése. Április óta figyelem a törvényalkotást, minden lépésükkel készülnek a „finom diktatúra” után a kemény diktatúra bevezetésére. (Nem sorolom fel a törvényeket, jól ismered Te is őket!)
Posványosi beszédjének egyértelmű üzenete, hogy ez volt a 2019-es Uniós választások kampány nyitója. Orbánnak már kicsi a hazai pálya, (pedig van sok üresen tátongó stadion) az egész Uniót akarja irányítani. Igaz, eddig se sokat foglalkozott a hazai tényleges helyzettel, az elmúlt ’nyóc” évben csak két dolog érdekelte, a gazdasági és politikai hatalmának felépítése és megtartása. Az emberesek sorsára tett nagyívben, közben paranoiássá téve a fél nemzetet.
Elbizakodottságában most elkövetett egy súlyos hibát, a HÍR TV bekebelezésével. A „kádári laza diktatúrából” átlépett a Ceausescu féle kemény diktatúrába. Kádár tudta, hogy „kell egy biztonsági szelep”, ezért tűrte, sokszor személyesen is megvédve Hofit, akinek szakmai nagyságát eszem ágában sincs megkérdőjelezni.
Mára szinte semmilyen fórum, lehetőség nem marad az ellenzéknek. Orbán beépített embereivel szisztematikusan szétrombolta a civil szerveződéseket, (lásd pl. a CEKA sorsa) kilóra megvette az ellenzéki pártok vezetőinek zömét, és most a HÍR TV elvételével elvette az emberektől azt a naiv érzést is, hogy „azért valaki mégis megmondta nekik!”
Sokan vagyunk, akik valamit tenni akarunk a demokrácia és a jövő védelmében, akik számára szinte naiv „kielégülést” jelentett a Kálmán műsorába bekerülni. Orbán ezt is elvette.
Mi marad a nyílt diktatúrában?
A földalatti szervezkedés. Csendben, médianyilvánosság nélkül, mert, hogy már nincs is, és ez egyszer csak majd valami váratlan robbanáshoz fog vezetni. Hogy kinek a vezetésével? Ma még ismeretlen, de lehet, hogy már alakul.
És közben Orbán hibát hibára halmoz. Mohóságuk miatt legutóbb övön aluli csapást mérve a szegényebb rétegekre, a Velencei tavi szabad strandok teljes bezárásával, és a Balaton környéki szabad strandok lekorlátozásával, a kilakoltatások ezreiről nem is beszélve.
Nem baj, minden ilyen intézkedés újabb tömegek szemét nyitja fel, hogy Viktort csak a hatalom és a pénz érdekli, legkevésbé saját népének sorsa.
Csak hadd menjen Brüsszel ellen, mert Soros bácsi valószínűleg már nem sokáig húzza, már nem lesz jó ellenségnek, így előre menekülve egy új ellenség kellett neki. Orbán most az egész Unió, sőt a szabad világ, a liberális demokrácia ellen támad.
Semmi baj, mások is megpróbálták már ezt, el is nyerték sorsukat!

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek hozzászólások.

TémákLegutóbbi hozzászólások