Lenn a délibábos….. szerb határon!

Orbánnak nem érdeke a menekültügy tisztességes rendezése

2020.02.08.   •   Ujhelyi Sándor

Lenn a délibábos….. szerb határon!
„Meddig hisztizik a gyerek?” Szoktam kérdezni elkeseredett szülőktől. „Hát addig, amíg eredményt ér el vele”. Na, valami ilyesmi folyik menekült ügyben is. Hétről hétre egyre vadabb ötletekkel tör elő a kormánymédia, bizonyítva a menekültekről terjesztett rémhíreket. Miért? Mert eredményt ér el vele!
Mint tudjuk, Arthur Finkelstein, a Soros hisztit kitaláló, a Fidesz kampány-tanácsadójának halála után, Habony vette át a rémhírgyártás irányítását. És az elmúlt hetekben be is indult a pokoli gépezet. Először a balkáni háború idején használt csempészalagutakat mutatták be úgy, mint ha azokat a migráncsok ásták volna. Aztán meg az a hajnali roham, a tízmilliárdokat felemésztő kerítés ellen, ami persze pont ott volt a leggyengébb, ahol „támadtak”. Minden falusi ember tudja, hogy egy sima, egyszerű kerítés tetején az un. „vezérdrót” egy 2,5 mm-es, kemény acéldrót. Hát, aki ezt így egy mozdulattal letépi, az amerikai filmekbe való szuper titkos ügynök kell, legyen.
Aztán most meg ez a tompai „tömeges támadás”?! Na, ez is színtiszta Habony féle gengszterizmus! Csakhogy a szerb belügyesek keresztbe tettek Orbánnak. Először is szépen elbuszoztatták a menekülteket a határról, aztán pedig bejelentették, hogy valaki a közösségi médiában terjesztett álhírrel csalta oda a határra őket. Tiszta Habony stílus!
Gondoljunk bele! Ki az a bomlott elméjű anya, aki télvíz idején, kisgyerekekkel, mert most volt bőven a menekültek között, otthagyja a fűtött szerb menekültszállást, és letáborozik a szabad ég alatt a határon, hacsak az nem, akinek azt ígérték, hogy a határ nyitva lesz. Átverés áldozatai lettek. Emlékszünk a röszkei zavargásra? Ugyanaz a forgatókönyv, csak itt most nem tudták eljátszani a menekülteket átverő kapunyitási trükköt, mert addigra odaért az ellenzéki meg a nemzetközi média.
2018-ban maga Orbán mondta azt, hogy „Jöhet mindenki, aki szépen kopogtat és oltalomra szorul.” Hát most ezek az emberek, akik csak leültek a kerítés elé, azok bizony csak szépen kopogtattak.
Nem tűnt föl, hogy a múltkori éjszakai akció is, meg ez a mostani is hivatalos beléptetési pontnál zajlott? Én, ha feketén akarnék bejutni az Unió területére, akkor biztos, hogy nem ott próbálkoznék, ahol a legerősebb az őrizet.
Tudjuk jól, hogy a balkáni útvonal évezredek óta a legrövidebb út a Közel-Keletről, meg Közép-Ázsiából, meg Afrikából Európába. Ez mindig is egy fontos népvándorlási, meg csempész útvonal volt. Tehát ezen az útvonalon mindig is lesznek olyanok, akik Európába kívánkoznak.
Teljesen természetes, és ez így van rendjén, hogy egy országnak a határán nem lehet csak úgy ki-be sétálgatni! Ezen felül mi, az Európai Unió tagjaként, kötelesek vagyunk a schengeni határt, az Unió külső határát is megvédeni.
Mi, az Új Alternatíva pártban úgy gondoljuk, hogy a szigorú határőrizetet fenn, kell, tartani. De be kell tartani, a menekültekre vonatkozó, Magyarország által korábban aláírt nemzetközi egyezményeket is. Viszont kezdeményezni kell a dublini szerződés felülvizsgálatát, ahol javasoljuk, hogy a bebocsátást kérő által megnevezett Uniós ország hatósága vizsgálja meg a beadott kérelmet. Mert, mint tudjuk, a magyar hatóságok csak Magyarország területére adhatnak ki védett státuszt, ugyanakkor a kérelmezők 99 %-a más európai országba szeretne menni.
Tehát javasoljuk, hogy az Unió által fenntartott, vagyis finanszírozott tranzitzónába kerüljenek a menekültek, és az általuk óhajtott célország illetékes hatósága vizsgálja ki a menekültek kérelmét.
Így, emberként, emberséges módon!
Csakhogy Orbánnak nem érdeke a tisztességes rendezése a menekültügynek, mert nem hozna neki szavazatokat, ha nem tudná fenntartani a mostani hisztérikus állapotokat, ezért a mai kormány marad a Habony féle „Kész átverés” című show műsornál!

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek hozzászólások.

TémákLegutóbbi hozzászólások