No, fene, mi történt?

Aktív lett az ellenzék?

2019.01.05.   •   Ujhelyi Sándor

No, fene, mi történt?
Aktív lett az ellenzék?
Ugye emlékszünk még 2018. április 8-ra? Az impotencia csúcsa volt, amit akkor az ellenzéki pártok összehoztak. Aztán most meg hirtelen milyen aktívak lettek, a kibontakozó tömeges ellenállás élére akarnak állni?
Ugyan, mi történhetett, hogy hirtelen így észhez tértek? Vagy csak számítás az egész?
Megijedtek valamitől? Vagy valaki, valakik jelezték, hogy most lehet indulni?
Azt korábban is tudtuk, hogy az egyik ellenzéki pártot Fideszes belső információval, meg pénzzel az egyik Fidesz vezető látta el. Az egész nagy aktivitás mögött egyes Fidesz vezetők Orbán ellenes belső puccsa áll? Gyurcsány szindróma? De ne felejtsük el, a 2006-os kemény zavargások hatására sem mondott le az MSZP, nem írtak ki új választásokat, hanem csak menesztették Gyurcsányt, de az MSZP HATALOMBAN MARADT, a KÖVETKEZŐ választásokig!
A másik lehetőség, hogy megijedtek. Kitől? Márky-Zay Péter mozgalmától? Biztos, hogy ennyire ijesztő? Ahogy valaki leírta a Facebookon, „….egy jobbik támogatta volt Fideszes, egy volt Fideszes, egy volt Fidelitasos, egy Jobbik támogatta független, egy volt KDNP-s, egy ügyvéd és egy volt LMP-s ... ez az elnökség”. Ők a veszélyesek?
Egy biztos! A változást akaró tömeg örül, mert végre aktív az utca. A „Rabszolga törvény” végre megmozgatta a Szakszervezeteket is. A sorozatos vidéki megmozdulások szervezői nem annyira a civilek, hanem a szakszervezetek és az ellenzéki pártok.
Milyen eredménye lehet ezeknek a megmozdulásoknak?
Az első eshetőség, hogy semmi. Vagyis Orbán kivár, „majd megunják” alapon, és erre bizony volt már példa, hogy ez bejött. Jó esetben beáldoz néhány arcot, rájuk hárítva a felelősséget. Mert amíg az MTVA a kezében van, addig még jelentős tömegtámogatottsága lesz. Az MTVA-t valóban el kellene foglalni, de nem artistákkal, meg bezárt ajtónak futókkal, meg média hatásvadász hasravágódókkal. Ott is bebizonyosodott, hogy a levitézlett politikusokért nem hajlandó a tömeg a rendőrsorfalnak rontani!
A második eshetőség, hogy a Fideszen belüli belső hatalmi harc alapján megdöntik Orbánt, távozásra kényszerítik. Esélye minimális, minden hatalmi eszköz a kezében van.
A harmadik, hogy sikerül egy országos sztrájkot összehozni, megbénítva az utakat, közlekedést, meg mindent. De amíg Pintér a belügyvezér, ne is számítsunk arra, hogy a rendőrség átáll, legfeljebb nem fognak olyan nagyot ütni a gumibottal. Az eredmény maximum annyi lesz, hogy Orbán visszavonja a rabszolgatörvényt, kihúzva a talajt a szakszervezetek lába alól, és meneszti a rabszolgatörvény előterjesztőit, rájuk hárítva a felelősséget. Majd kapnak néhány újabb milliárdot cserébe.
A negyedik „eredmény” a radikális utcai megjelenés, magyarul forradalom lehet. Csakhogy ennek minimális esélye van. Mit is csináltak a hajléktalanok a kitiltásuk óta? Hová tűntek? Elmentek sokan Bécsbe! Igen, kedves olvasóm, egyre több a magyar hajléktalan Bécsben, és ott még szállást is kapnak! Tehát, amíg a magyar szabadon mehet nyugatra munkát vállalni, addig nagy ívben tesz Orbánra, és a tenyerébe röhögve elmegy nyugatra „rongyos” 400 ezer forintért eladónak, meg mosogatni. Azon „önérzetes” ellenzéki gondolkozásúak aránya, akik itthon akarnak boldogulni és ezért bármire, ismétlem bármire képesek, azok aránya elenyésző, néhány százalék!
A mostani tüntetéshullám legfontosabb eredménye, hogy végre ki mert állni a nép az érdekeiért, s talán a legfontosabb, hogy vidéken, a kisvárosokban, falvakban az emberek fel merték vállalni a véleményüket. Mert ezzel tartotta Orbán sakkban az embereket, a félelemmel, a következményektől, de a „tömeghatás” ezt a félelmet mára részben lerombolta!
Akkor mi a megoldás? Nehéz ma megmondani! Egy biztos. Az utcán nem lesz megnyugtató, végleges azonnali változás és megoldás, mert ott marad a nagy kérdés. Ok, elkergetjük Orbánt, de ki jön utána? Mára a legfőbb feladat kettős: dolgozni azon, hogy a „válasz” Békemeneten minél kevesebben legyenek, vagyis lebontani a Fidesz táborát, és felépíteni egy új alternatívát, akiket a szavazópolgárok, a nép végre jó szívvel tud választani, hogy ne megint „valami ellen”, hanem „valamiért” tüntessünk, szavazzunk!

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek hozzászólások.

TémákLegutóbbi hozzászólások