Én naiv!

Avagy besz@rt a rendszer(gazda)?

2021.03.05.   •   Ujhelyi Sándor

Én naiv! Avagy besz@rt a rendszer(gazda)?
Akár hiszed, kedves olvasóm, akár nem, de én felkészültem arra, hogy ha az Operatív Törzs akceptálja a kérésemet, akkor bizony azt nem fogom eltitkolni, és megírom, hogy végre valami jóról is írjak! De, köszi, nincs miről írni!
Mi is történt?
Február 28-án az alábbi levélben fordultam segítségért a Nagyhatalmú Főhatósághoz”!
„Tisztelt Operatív Törzs!
Az elmúlt héten megkezdődött a leukémiás nővérem előkészítése a csontvelő transzplantációhoz, ahol én leszek a csontvelő donor. A beavatkozás várhatóan április végén, május elején lesz.
Rákérdeztem a transzplantációt végző orvosnál a Covid oltásra, szabad-e felvennem, mit javasol? Válasza az volt, hogy jobb lenne minél hamarabb túlesni rajta, mint donor, és az infektológus kollégájával való konzultáció után közölte, hogy igazából csak a Pfizer vagy Moderna vakcinát javasolják, mivel ott nincs egyéb hordozóvírus.
Ezután regisztráltam az oltásra, és a feleségem is, aki szükség esetén a nővérem ápolója lesz a transzplantáció után, őnála viszont, a pajzsmirigy túlműködése miatt, nem mindegy, melyik oltást kapja.
Tisztelt Operatív Törzs!
A fenti kérést jeleztem a háziorvosunk felé, akinek válaszából egyértelműen kiderült, hogy ilyen típusú oltóanyagot még nem kapott.
Tisztelettel kérdezem, hogy tekintettel a transzplantációra, lehetséges-e bármilyen soronkívüliség kérése?
Válaszukat várva, üdvözlettel, Ujhelyi Sándor”

Igazából nem sok reményt fűztem a kérésünk teljesüléséhez, de hát, mint tudjuk, a remény hal meg utoljára. Hát, ez a remény ma aztán még inkább elszállt!
Tegnap kapott a nejem egy sms-t, hogy holnap mehet oltásra. ”Csoda történt!” – gondoltam, meghallgattatott a kérésünk? Aztán kiderült, hogy „csak” a krónikus betegek között ő is „soros” lett, szó sincs a kérésünk teljesüléséről. De semmi baj, a lényeg, ahogy mondta, „én legalább megkapom az oltást, és ha netalán valaki beteg lesz a családban, legalább majd tudom ápolni!” Igen, ilyen az én kis feleségem, aranyszívű! Most sem magára gondolt, hanem másokra!
Szóval, ma reggelig meg volt a „félöröm”, hogy ő legalább be lesz oltva, erre jön a hír, hogy „rendszerszintű hiba miatt” törlik mind a 74 ezer, sms-ben kiértesített ember beoltását!
A Telex a miniszterelnököt idézve azt írta, az eddigi menetrend szerint a háziorvos hívta fel a betegeit, személyesen hívta be a regisztráltakat. A tömeges oltás miatt azonban „át kell állni az adatalapú oltásra” (bármit is jelentsen ez az adatok korában), itt viszont „ha az adatok nem stimmelnek, akkor sajnos semmi nem stimmel” – magyarázta.
„Az erre a hétvégére meghirdetett tömeges oltási akció technikai hibák miatt elmarad. Az a több mint 70 ezer 60 év alatti krónikus beteg, akit csütörtökön SMS-ben hívtak oltásra, más időpontban lesz beoltva. A hiba javítása zajlik, minden érintettől elnézést kérünk”.
Orbán azt mondta, az adat alapú oltás szervezési problémáit ki fogják javítani, ennek érdekében egy külön operatív csoport felállításáról döntöttek! (Röviden.hu)
Te jó ég!
Ezek azt hitték, hogy már a 22-es választás van, és megijedtek, mert túl sok ellenzékis mondott igent a(z oltásra) szavazáskor? Gyorsan bevetik a „rendszerszintű hiba” akcióműveletet?
Vagy csak ennyire analfabéta, amatőr az egész rendszerük, pedig Orbán azt ígérte, hogy egy hétvégén akár kétmillió embert is be tudnak oltani?
Meddig tart még a dilettantizmussal fűszerezett hazugságáradat, ami folyamatosan emberek életébe kerül!? A hazánk lakosságának számával azonos méretű Ausztriában eddig 8700 ember halt meg a covid miatt, nálunk lassan 16 ezer.
Most már érthető, miért?

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek hozzászólások.

TémákLegutóbbi hozzászólások