Kiktől kell félteni a kereszténységet?

Kell egyáltalán félteni?

2018.10.11.   •   Ujhelyi Sándor

Kiktől kell félteni a kereszténységet?
Kell egyáltalán félteni?
Az biztos, hogy nem a muszlim menekültektől, hanem inkább a keresztény egyházaktól és a fanatikus keresztényektől! De ne vágjunk a dolgok eleibe!
Mi is az a kereszténység?
„Keresztény” egyenlő „Krisztus-követő”. Ezért is a kereszténység fő jele a kereszt! Bár a kereszténység a Mózesi törvényeken alapul, de teljesen új utat mutat Jézus tanításaival, és Krisztussá, Megváltóvá válásával. Az ortodox zsidóság már Jézust nem ismeri el, „ami nem volt, azt miért kellene elhinni” – halottam nem egyszer.
Érdekes a muszlim-keresztény vallási háború, hiszen mindkettő vallás „Ábrahámi eredetű”, nevezhető az egész harc ádáz testvér-háborúnak. A vallási türelmetlenségben a keresztények voltak a muszlimok tanítómesterei.
A keresztények vallási türelmetlensége a másként gondolkodókkal szemben (az ún. eretnekek és pogányok), a keresztes háborúk és Európának az egész világra kiterjedő erőszakos hittérítése váltotta ki a muszlimokból a fanatikus kereszténygyűlöletet, amely a balkáni erőszakos térítésekre, az örmények elleni vérengzésekre és más hasonlókra vezetett.
A Bibliai Ószövetségben egyértelmű utasítások voltak, hogy mit tegyenek az ellenségeikkel: „Ne kíméld, hanem öld meg a férfiakat és a nőket, a gyermekeket és a csecsemőket, az ökröket és a juhokat, a tevéket és a szamarakat!”
Jézus már egészen mást mondott, amikor pl. odavitték hozzá a házasságtörő asszonyt, akit a Mózesi törvény szerint meg kellett volna kövezni: „Aki nem bűnös közületek, az vesse rá az első követ!”
Ez az egész mára már történelem, amit nem lenne szabad elfelejteni!
De mi van ma? Miért csökken a keresztények száma Európában, miért van egyre több, Európában született követője a buddhizmusnak, az iszlámnak és minden más vallásnak?
A minap ifjú házasulandókkal beszélgettem. A pap elküldte őket, nem vállalta az esküvőt, mert a lány nem volt megkeresztelve. Egy másik esetben egy fiatalember a hőn szeretett nagymamájának a temetésén azt volt kénytelen fél óráig hallgatni, hogy el fog kárhozni, mert nem jár templomba és nem fizet egyházi adót.
A mostani Orbáni-KDNP-s cinizmusról már ne is beszéljünk! Az még hagyján, hogy Iványit nem engedik a menekültek közelébe, hogy „enni adjon az éhezőknek”, de mi sem kapunk engedélyt ételosztásra, hogy a magyar „keresztény” szegényeknek, rászorulóknak enni adjunk!
Nem azért zárnak be keresztény templomokat Európában, hogy ott muszlim mecset épüljön, hanem azért, mert konganak az ürességtől, nincs, aki fenntartsa őket!
A keresztény egyházak tevékenysége nagyrészt az üzletről szól, de persze tisztelet a kivételnek!
Hol van már a Krisztusi önfeláldozás, a megbocsátás, az alázat, mások megbecsülése és tisztelete. Vallásos maszlag mögé bújtatott harácsolás, uralkodás a lelkeken! Pedofília korlátlan mennyiségben! Ezt minden értelmes ember látja, mára a „hitetlenek”, az ateisták sokkal boldogabbak, mert őszintén tudnak élni és szeretni, hátsó szándék és kirekesztés nélkül!
Az első „liberalista” Jézus volt, aki elfogadta és befogadta a másik embert úgy, ahogy volt. Mára a legfőbb követői az ateisták! Mert őszintén tudnak szeretni!
(Felhasznált irodalom: Wikipédia)

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek hozzászólások.

TémákLegutóbbi hozzászólások