Mit kíván a magyar nemzet? 2016. január 17.

Röviden összefoglalva, hogy mit is kíván a magyar nemzet! Minden magyar állampolgár egyenlő, vallásra, nemre, fajra való tekintet nélkül!

2016.01.17.   •   Ujhelyi Sándor

1. Sajtószabadság - az állam a közmédiát csakis pártfüggetlen, korrekt tájékoztatásra használhatja. Civil felügyelő bizottságot a közmédia ellenőrzésére! Elfogadhatatlan az ellenzéki média különadóztatása. Csak azonos feltételek mellett működhet a média minden résztvevője.

2. Egészségügy - minden magyar állampolgár alapvető joga az egészséges élethez és a gyógyuláshoz való jog. Ennek teljesíthetőségéhez erős, megfelelően felszerelt kórházakra és anyagilag is megbecsült egészségügyi dolgozókra van szükség.

3. Oktatás - elég volt az amatőrök próbálkozásaiból, profi szakemberekre van szükség ahhoz, hogy gyermekeink felnőve a szükséges és elégséges tudással és képesítéssel rendelkezhessenek. Újra világszínvonalú legyen a magyar oktatás, elsősorban az oktatók anyagi és erkölcsi megbecsülésével.

4. Közlekedés - elég volt Budapest állandó zsarolásából, hosszú távú szerződéssel biztosítsa a kormány a fővárosi közlekedés zavartalan működését

5. Család - a gyerekvállalás családi ügy, abba senki nem szólhat bele. Mindenkinek meg kell hagyni azt a szabadságot, hogy eldönthesse, hogy egyedül, vagy milyen és mekkora családban akar élni.

6. Kivándorlás - élhető országra, politikamentes emberi jövőképre van szükség, hogy a gyerekeink ne akarjanak elmenekülni innen. A folyamatos „gyűlölet-politikával” az emberek megutálják a saját hazájukat. Ne a gyűlölet vezessen, hanem a közösség összetartó ereje, biztosítva a megélhetéshez szükséges anyagi biztonságot a mai kor igényeinek megfelelően!

7. Külpolitika – Magyarország az Európai Unió teljes jogú tagja. És az is marad. A nemzeti érdekek érvényesítése közben a szomszéd országok érdekeit is szem előtt kell tartani.

8. Közösségi érdekek – a magyar nemzet sorsát ne egyéni ötletezések és kis érdekcsoportok, rokonok, barátok igényei határozzák meg! A többség véleménye a fontos, legyen szó hét végi bevásárlási tilalomról vagy bármiről. Be kell vezetni az elektronikus népszavazást, mint egy „háttér-kormány” működjön a civil társadalom.

9. Állami tisztségviselők – tudomásul kell vennie minden közalkalmazottnak, kormányzati szereplőnek, hogy „ő a magyar nép alkalmazottja”! Ennek megfelelően a közösség érdekeit kell képviselje, a „közös kassza” tisztán, átláthatóan való kezelésével.

10. Európai életszínvonal – Európában élünk, Európához tartozunk, európai életszínvonalat és béreket akarunk! Folyamatos kormányzati és társadalmi feladat a mélyszegénységben élők kezelése, felemelése.

Minden magyar állampolgár egyenlő, vallásra, nemre, fajra való tekintet nélkül!

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Hozzászólások
 

Weisz Attila
2016.01.18.
14:09
 
Közlekedés témakörben nem a kormány és a fővárosi önkormányzat közötti szerződésre lenne szükség, hanem arra, hogy a fővárosi adóbevételekből a kormány kevesebbet vegyen el. Így több marad a fővárosnál, és ebből már lehetne fedezni a tömegközlekedés költségeit.

Weisz Attila
2016.01.18.
14:08
 
A nemzeti érdekek érvényesítése közben a szomszéd országok érdekeit nem kell feltétlenül szem előtt tartani, csak nem kell megsérteni.

Weisz Attila
2016.01.18.
14:05
 
Az első ponttal nem értek egyet. Egyáltalán nem kell közmédia. A rendszerváltás óta ez már a nagyon sokadik kormány, és eddig még egy kormány sem volt, amely ne nyúlta volna le, ne sajátította volna ki pártcélokra. Szükségtelen az adóforintjaink százmilliárdjaiért egy olyan médiabirodalmat üzemeltetni, amely bennünket becsap, megtéveszt, akaratunk ellenére hazugságokat zúdít a nyakunkba, mindezt a mi pénzünkön.
Azért fizetünk, hogy becsapjanak bennünket?
Nincs rá szükség, sok más országban nincs közmédia (pl. USA), mégis jól megvannak.

TémákLegutóbbi hozzászólások