A CEKA bukott, vagy micsoda?

Az elv a hibás ha nem valósul meg?

2018.11.05.   •   Ujhelyi Sándor

„A CEKA sem jutott semmire”
A címben szereplő vélemény tegnap hangzott el egy civil rendezvényen. Kezdtem volna vitatkozni a felszólalóval, de inkább arra figyeltem, amit mond. Így csak ma gondoltam bele igazán, hogy „voltak, akiknek reményt adott a CEKA”, de igazából nem lett belőle semmi.
Nem magyarázkodni fogok, hisz ez a személyes tragédiám. Vagy lehet, hogy nem egészen.
Miért is került jelenleg parkoló pályára a CEKA? (CEKA – Civil Ellenzéki Kerekasztal)
Már a szervezet megalakulása utáni napokban kiléptek néhányan a 11 alapító közül, a vállalhatatlan elveim miatt. Amikor megértették, hogy én komolyan gondolom a korrupció elleni harcot, hogy valóban hiszek a tisztességben és csakis egy szolgáló kormány felállítását tudom elfogadni – na, azonnal ott is hagytak.
A tegnapi rendezvény folyosóbeszélgetésein is többen jelezték, hogy nem kérnek a kategorikus elveimből! „Az egészséges korrupcióra szükség van” – hangzott el felém a vélemény.
Azt tudom, hogy amióta ember él a Földön, és amíg ember lesz itt, addig lesz prostitúció is és lesz korrupció is. Csakhogy nem mindegy, hogy a korrupcióra épül egy rendszer, vagy, hogy „sajnos előfordult”!
Szóval újra bebizonyosodott, hogy nem kellenek senkinek az elveim, a magyar foggal, körömmel ragaszkodik a korrupcióhoz!
Tehát nem a CEKA „nem jutott semmire”, hanem a CEKA által képviselt elvek alig kellenek valakinek! Ez nagy különbség! Ez Magyarország tragédiája, és amíg ilyen a magyar, addig itt lesz Orbán, meg a többi hasonló. Legfeljebb időnként zászlót cserélnek, és amíg te éhbérért dolgozol, addig ők magángéppel járnak focimeccsre, meg Amerikába az állatorvoshoz!
Gratulálok a döntésedhez!

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek hozzászólások.

TémákLegutóbbi hozzászólások