Jó csak eredményt kitartással lehet elérni

Ez a cikk sem lesz népszerű

2019.01.27.   •   Ujhelyi Sándor

Ez a cikk sem lesz népszerű
nem érdekel, hogy népszerű lesz-e amit írok, de akkor is bizonyos dolgokat szeretnék megvilágosítani, ezért újra leírok néhány gondolatot, a mostani tüntetésekkel kapcsolatosan.
A nagy csalódások oka, hogy túl sokat várt mindenki a decemberben elindult, bizonyos szegmenseiben új elemeket tartalmazó ellenállástól. Meggyőződésem, hogy semmilyen akciónak nem lesz jó végső eredménye, amíg nem lesz egy új alternatíva! A tüntetésekre szükség volt, szükség van, végre nagyon sokan ki mertek állni a jogaikért, nem félve a bosszútól. De ettől több kell! Az új világ felépítéséhez ez kevés!
„Ezen a tüntetésen most végre elkergetjük Orbánt”! Valószínűleg a tömegek egy bizonyos része ebben reménykedett. De nem lett, és nem is lesz ez az eredmény most még! Miért? Mert még mindig igazából kevesen akarják ezt, és főleg azok vannak kevesen, akik ezért bármire képesek! De azok sem tudnak felmutatni semmilyen megnyugtató, a nagy tömegek által elfogadható alternatívát!
Az ország gazdasága „dübörög”, hála, ……. no nem a Kormánynak, hanem az Unióból érkező napi közel 4 milliárd forintnak! A bizonyos ágazatokban elérhető 50-80 %-os bérnövekedés lohasztja a forradalmi hevületet. Tehát van egy aránylag biztos „jólét”, a mai ellenzék által nyújtott káosz helyett. Igen kedves olvasóm, ma, iskolázott fiatalok, nettó 3-600 ezer forintot is lazán meg tudnak keresni itthon, szinte természetes, hogy ők nem lesznek ott az utcán. És amíg van pénz a zsebben, senki nem fog nekimenni a rendőr sorfalnak, a demokrácia védelmében. Sajnos, ez van! Ezt én a saját környezetemben élő 30-as korosztályon látom.
Szóval, Te azt vártad, hogy Orbán el lesz kergetve! Emlékeztetnélek, hogy 2006-ban, sok-sok száz sebesülés dacára, igazából semmi eredmény nem lett. A sok „Gyurcsány takarodj” is csak 2009. április 14-én érett be, amikor is az Országgyűlés elfogadta a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elleni konstruktív bizalmatlansági indítványt.
Meggyőződésem, hogy a „milliós tömeg hiányának” oka, hogy arra a kérdésre, hogy mi lesz utána, sem a mai ellenzéki pártok, sem senki nem tudott megnyugtató választ adni.
Ezt a „valamit”, a mai körülmények között, csak alulról építkezve lehet felépíteni, nem nagy nevekre, meg vezérre várva, hanem az egymás iránti személyes bizalomra alapozva. Hogy hogyan is lehetne, szívesen elmondanám, ha lenne, akit érdekelne. De ez a legfőbb baj ma, a türelmetlenség. Te már tudod, meg vagy győződve arról, hogy O1G, de nincs türelmed megvárni, amíg másban is tudatosul ez. Azonnal eredményt követelsz, de építkezni lusta vagy. Miért? Mert elvárod, hogy azonnal elfogadják a véleményedet, nincs benned tolerancia, nincs türelem megvárni, hogy a másik is tudatára ébredjen. Sokkal egyszerűbb „leköcsögözni” bárkit a közösségi oldalakon, mint először is magadat meggyőzni, hogy ez a megoldás, és utána még legalább egy embert!
Amíg ezt nem érted meg, jó esetben jársz majd tüntikézni, meg lökdösődni a rendőrökkel, meg forradalmacskát játszani, de végül is Orbán maradni fog!

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek hozzászólások.

TémákLegutóbbi hozzászólások