LUSTASÁG, KÁOSZ ÉS ANARCHIA!

Hogyan lesz ebből kormányváltás?

2020.07.12.   •   Ujhelyi Sándor

LUSTASÁG, KÁOSZ ÉS ANARCHIA!
Hogy lesz ebből kormányváltás?
Ha így folytatódik, sehogy, marad Orbán és bűnbandája. Megdöbbenve olvastam a HVG cikkét arról, hogy egyre több városban és budapesti kerületben omlik össze az ellenzéki önkormányzati összefogás. Hol a civilek lépnek ki a pártjelölt támogatása mögül. hol a pártok lépnek vissza a civil polgármester támogatásától. Sok helyen nem ismerem a dolgok hátterét, de ahonnan van információm, az ok egyszerű. Folyik a marakodás a koncon.
Tudomásul kell, vennünk, hogy nagyon sok szavazatot jelent a Fidesznek, hogy a nemzeti köntösbe bújtatott, mindent szétlopó diktatúra mégis kiszámítható stabilitást jelent az embereknek, az ellenzék által felkínált káosz és anarchia helyett!
Ki a hibás azért, hogy nincs egy elég erős, a többieket kordában tartó meghatározó ellenzéki tömörülés? A kérdésnek ilyetén való felvetésével máris teret engedtem egy „másik” diktatúra újbóli felépítésének, de be kell látnunk, hogy a magyar nép, a pártok, civilek nem tudnak mit kezdeni a demokrácia elemeivel.
Akkor ki a hibás?
A nép! Igen, kedves barátom, Te, mint szavazópolgár vagy a hibás ezért a kialakult helyzetért!
Több dolog miatt is! Az első, hogy lustaságod miatt, nem vagy hajlandó utánajárni, hogy az ilyen széthúzásokat személy szerint kik generálják, mik a valós okok, mi van a háttérben. Én ma már nem vagyok hajlandó arra a pártra, vagy pártokra szavazni, akikről tudom, hogy csak a személyes érdekeik, a zsebük megtömése vezeti őket! Te mégis rájuk szavazol, legyen az kormánypárti, vagy ellenzéki.
A másik fő baj, hogy Te is azt vallod, hogy a korrupció csak addig korrupció, amíg Téged kihagynak belőle. Vagyis várod, hogy hátha neked is csurran-cseppen valami.
Pedig az ország sorsa a Te kezedben van, kedves választópolgár barátom!
Négyévente te döntöd el, hogy ki kerüljön a Parlamentbe!
A fő kérdés az, hogy Te mit akarsz?
Stabil munkahelyet, normális jövedelmet, tisztességes oktatást, reményt adó egészségügyet, gondmentes nyugdíjas éveket, vagy pedig támogatod a nyakkendős tolvajokat, néha csak egy zsák krumpliért cserébe?
Sokszor leírtam már, hogy keresd meg azt a pártot, szervezetet, amelyiknek vezetői valóban a népet akarják szolgálni, akiknek a kormányzás nem meggazdagodási lehetőség, hanem felelősség, és alázattal vállalják a rendkívüli meghatalmazást és feladatot.
Most szándékosan nem írom le egy párt nevét sem, még a sajátunkét sem, mert nem akarlak befolyásolni, de egy valamit ne felejts el: az, hogy otthon hátradőlve várod, hogy majd valakikre szavazhass, ez rendkívül kiszolgáltatottá tesz, hisz a médiumok ma bárkiről azt hazudhatnak büntetlenül, amit akarnak, és így nem fogsz tudni jó döntést hozni!
Állj be Te is a számodra szimpatikus pártba, ismerd meg belülről a valóságot, és próbáld meg Te alakítani, formálni a mai magyar politikai életet. Ha csalódsz a kiválasztott pártban, állj odébb! De ne legyél lusta, közömbös, mert akkor soha nem lesz változás, amíg csak fotelforradalmár maradsz.
A minap megkértem közel 20 fiatalt, hogy segítsenek, megdöbbentő volt a közömbösségük. Sírni, panaszkodni tudnak, de tenni nem akarnak semmit.
Te ne legyél ilyen közömbös, alakítsd ki saját magad az új, demokratikus Magyarországot, az általad kiválasztott párton, civil szervezeten keresztül!

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Hozzászólások
 

Popovits János
2020.07.13.
08:50
 
Miután idôszerûen több mint 2 hónapot balatoni szôlônkben dolgoztam és mellette tájékozódásként folytonosan a Kossuth-adóra összpontosítottam -s mivel státuszomnál és identitásomnál fogva nem vagyok magyar állampolgár- szellemiségileg aktív, európai függetlenként nagyon találónak vélem ezt a meglátást!
Ugyanakkor magam nem a népet, a szavazópolgárt hibáztatom a problémák terén, mert kifejezetten az értelmiségi réteg érettlensége, sôt hiánya az ország szellemiségi visszamaradottságának az oka. Egy kormányváltás így értelmetlen lenne pillanat- nyilag, a rendszert meg nem lehet kormányzati reform híján rövid távon változtatni. Ahogyan állunk, az nagyon elônyös a kormányzatnak, de egyre távolabb kerülünk ezáltal a normatív demokráciától! Tehát a magyar nép érdekeitôl. - Lásd errôl részletesebben a facebook-oldalamat és az erról letölthetô könyvtervezetem anyagát!
Rôviden, meglátásom lényege: a jelenlegi hiányosságokért saját kisebbségi érdekükbôl elsôsorban a kormányzat felelôs - sôt, továbbra is maradandó (!?) megrögzöttségüket a társadalom elleni bûnnek tartanám!
Popovits János, München-Balatongyörök

TémákLegutóbbi hozzászólások