Langyos indulatok a forróságban

….avagy nyaralt a nemzet és vezére

2018.08.26.   •   Ujhelyi Sándor

Langyos indulatok a forróságban
….avagy nyaralt a nemzet és vezére
Tudósítónk jelenti:
Álmos kis falu a horvát tengerparton. A part menti kocsma félhomályos sarkában a vezér unottan kortyolgatja az otthonról hozott házi páleszt, maradék családja körében. A tulaj rászólna, hogy nem illik vendéglátóhelyre italt behozni, de felesége intelmére elhallgat. „Valahol már láttam a tévében ezt az alakot, valamiféle celeb lehet”. A vezér már éppen kezdene ellágyulni az erős felcsúti tüzes víztől, amikor egy nagy fekete autó fékez a bejárat előtt. A tulaj hirtelen összerándult kézzel kap az asszony után….. „ne izgulj, biztos a menedzsere”… szól a megnyugtató kedvesi szó.
Ajtó feltárul, a kettes, hármas és négyes hátsófertály ápoló lép be rajta.
„Mi van, már itt se hagytok nyugton” – szólal meg, felriadva enyhe kábulatából a vezér. „Nekem is jár egy kis feltöltődés, tudjátok, az akkumulátoroknak!”
Ketteske hátrahőköl, már lépne is riadtan vissza, de hármaska megragadja a kezét, és nem engedi.
„Na, mi van, mit akartok?” – kérdezi a vezér, miközben záporoznak prófétai ajkairól a padlóra a szotyi héjak.
Négyeske erőt vesz magán, és az asztalhoz telepedve, rémült szemekkel néz a vezér fátyolos tekintetébe.
„Főnök, nagy baj van! Igaz, hogy a kilakoltatások jól haladnak, sikerült több száz lakást megszerezni harmad áron, de egyre ellenségesebb és keményebb az ellenállás. Már a rendőrök is lázonganak, százával adják fel a szolgálatot, főleg a túlóra pénz megvonása óta.”
„Most tényleg be vagytok sz@rva?” – kérdezi álmosan a vezér, közben nadrágjában megigazítja férfiasságát, úgy az oldalzseb felől. „A nép egyharmada nyaralni van, a többieknek meg tartson a Vakondi a tévében egy kis migráns hisztériát. Nincs mitől félni, ezek úgy fosnak a migráncsoktól, hogy akár a fél országot is kilakoltathatjuk, akkor is ránk fognak szavazni!”
Közben szel egyet az otthonról hozott Lőrinci kolbászból, majd dühösen lánya felé fordulva, rámordul: „Nem kellene már ezt a gyereket tisztába tenni, ilyen büdösben nem lehet nyugodtan kajálni. Mi van a pelenkával? ....hát dobd ki, ahol tudod!”
Ketteske, meg hármaska, meg négyeske kérdően néznek hős vezérükre – „Most akkor mi legyen?”
„Mi legyen, mi legyen, oh, ti kicsinyhitűek?!? A tavaszt túléltük, a forró nyárban langyosak voltak az indulatok, az ősszel meg a téglák tartsanak egy-két kis tüntikét, hogy a radikálisoknak is legyen egy kis cirkusz, majd kifáradnak, utána meg indulhat egy újabb nemzeti konzultáció! Ennyi! Nem kell itt besz@rni! Nem hallod, kislányom?!”

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek hozzászólások.

TémákLegutóbbi hozzászólások