TISZTA FEJ, TISZTA SZÍV, TISZTA KÉZ!

Miben új és mit ígér az Új Alternatíva?

2020.02.02.   •   Ujhelyi Sándor

TISZTA FEJ, TISZTA SZÍV, TISZTA KÉZ!
Miben új és mit ígér az Új Alternatíva?
Ma volt egy nagyon fontos beszélgetésem, egy olyan valakivel, akinek a véleménye sokat jelent nekem. „Számon kért”, hogy a pártunk megnyilvánulásaiban állandóan csak a korrupcióról beszélünk, de igazából fogalma sincs, hogy mit is ígér az Új Alternatíva Párt. „Így van” - válaszoltam, mert egyelőre nagyon fontosnak tartom, hogy a párt törzsgárdája kategorikusan kiálljon a „tiszta kéz” elv mellet. Ne csak a pártgyűléseken, hanem a másokkal való személyes beszélgetésekben is vállalják fel, hogy itt nincs, és soha nem is lesz mutyizás!
Nem az a kérdés, hogy programjában valaki felvállalja-e a klímakatasztrófa elleni küzdelmet. Mert fel kell, vállalni, az biztos! A fő kérdés az, hogy ezeknek a pénzeknek hány százaléka fog eltűnni? A mai kormány 50 %-on áll, az előző 30 %-on. Egyik sem jó!
A legutóbbi pártgyűlésünkön közöltem a megjelentekkel, hogy „én most szakításra akarom vinni a kérdést,” vagyis szeretném, ha végleg szakítanának a gondolattal, hogy „ok, ez egy fontos kampányduma, de azért, ha odajutunk, akkor majd mi is!” Nem, köszönöm szépen, én ebből a gondolkozásból nem kérek!
Tessenek belegondolni, hogy a rendszerváltás óta elsíbolt több ezermilliárd forintból milyen jólétet lehetett volna teremteni az országban?! Most ezeknek a pénzeknek a jó része valahol külföldi bankszámlákon, meg magyar államkötvényekben lapul, meg spanyol, horvát, francia, kaliforniai tengerparti villákban, erdélyi kastélyban, mongol aranybányában. Van, aki bankári segédlettel, van, aki diplomata útlevéllel, hátizsákban viszi külföldre a milliárdokat. Egy biztos. A magyar adófizetők életét, akiké ez a pénz volt, ez a pénz már nem teszi jobbá.
A gyűlésen nagy örömömre szolgált, hogy a jelenlévők egységesen kiálltak a „tiszta kéz” elv mellett. „Jó, akkor most már rátérhetünk a konkrét pártprogramra” – volt a válaszom!
Folytatás következik!
Rövidesen….. de előbb január 27-én este gyertyát gyújtunk a Kossuth téren, az idei tél értelmetlen áldozataira emlékezve, akik kihűléses halált haltak, 70 %-uk nem az utcán, hanem a saját otthonában!
Ezt például meg fogjuk oldani, hogy több ilyen haláleset ne legyen, ezt megígérem!

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek hozzászólások.

TémákLegutóbbi hozzászólások