Mi (vagy ki) tartja hatalomban Orbánt?

Leegyszerűsítve, az emberek (alaptalan) félelme!

2018.08.12.   •   Ujhelyi Sándor

Mi (vagy ki) tartja hatalomban Orbánt?
Leegyszerűsítve, az emberek (alaptalan) félelme!
Írhatnék a kollaboráns ellenzékről, de számomra annyit nem érnek, hogy időt vesztegessek rájuk. Írhatnék a mások által sokat emlegetett külföldi titkosszolgálatokról (FSZB, MOSZAD), de nem fogok, mert ők nem mennek be a szavazófülkébe, maximum a Választási Iroda szerverközpontjába.
Nekem a fő kérdés a magyar szavazópolgárok feje, hogy aki Orbánra szavazott, az miért tette, és akik ellene, azok miért nincsenek már százezrével az utcán?
Ahhoz, hogy ezt megértsük, vegyük elő a „Gyurcsány szindrómát”! Arra a kérdésre, hogy „miért nem Gyurcsány”, a magyar szavazók 95 %-a nem tud konkrétumokat tartalmazó értelmes, határozott választ, magyarázatot adni. Egyszerűen Orbán elhitette az emberekkel, még az ellenzékiekkel is, hogy „Gyurcsány maga az ördög”! És itt a baj, hogy az ellenzéki szavazók sem tudják magukat kivonni Orbán lehengerlő hazugság-kampányai alól.
Életem eddigi első, és egyetlen néhány hónapos párttagsága alatt megjelent rólam egy cikk a Prosti Srácokban, hogy „orosz kém vagyok”. Mit tesz a párt alelnöke? Rohan az elnökhöz, hogy „olvastad, mit írnak az Ujhelyiről”? Még jó, hogy az elnök „észnél volt” – „hol írták – teszek rá”, volt a válasza.
Orbán mai hatalmának és erejének legfőbb támasza az emberek félelme. Elhitette velük, hogy igenis a menekültek azok ördögök, mint a Gyurcsányról, elhitette velük, hogy a muszlim el akarja söpörni a kereszténységet, le akarja győzni a keresztény Európát. Úgy vannak vele, mint a hitetlen a túlvilággal. Ahogy szokták mondani, zuhanó repülőgépen nincs ateista, „Istenem, most segíts” kiállt fel ott a legkeményebb ateista is. „És ha mégis van Isten?”
„És ha mégis igaza van Orbánnak?”
Nyugodt lehetsz, ezt a magyarázatot ma milliók adják maguknak, amikor bár látva az orbáni elszabadult tébolyt, mégsem mennek ki az utcára, mert „és ha mégis”.
És Orbán szisztematikusan építette fel a lehengerlő média túlsúlyát, ma teljesen mindegy, mit nézel, Izaurát, vagy főzőműsort, focit, vagy népdalokat, mulatós zenét, vagy filmeket – a szünetekben 15-30 másodpercben állandóan sulykolja és sokkolja a nézőket a migráncsos álhírekkel, hazugságokkal, rémhírekkel.
Visszaemlékszem 2015-re. Sokszor elmondtam már őszintén a Migration Aid alapításának igaz történetét. Akkor júniusban állandó hír volt, hogy az 5-ös út mentén csoportosan jönnek Pest irányába, állítólag betörve útszéli tanyákra. Nekem is van ott egy tanyám, ahol az idős anyósom lakik egyedül, a másik házban pedig a diszlexiás fiam. Hogyan fogom megvédeni őket innen Budapestről? – Tettem föl a kérdést magamnak! Mivel a hírekben „gyümölcs, meg vízlopás” szerepelt, én akkor úgy gondoltam, ha adok nekik enni meg inni, akkor nem lesznek rákényszerülve, hogy a máséhoz hozzányúljanak.
A Migration Aid alapításának napján, 2015. június 29-én hétfőn reggel kimentem a Zuglói Vasútállomásra szétnézni, mert akkor zárva volt a Nyugati, és sokan ott szálltak le. Szóval kimentem én is megnézni a migráncsokat, mifélék. Először én is félve néztem őket, bizalmatlanul. Aztán láttam, hogy semmiben nem mások, mint mi, csak félnek, zavarodottak és tanácstalanok.
De hát ez már a múlt, ma a Merkel vezette Uniós-török tárgyalások és alku eredményeként nincsenek menekültek, bevándorlók.
De Orbánnak kapóra jött ez a történet, az egész menekült-sztorit tovább pörgetve sikerült egy démonizélt ellenségképet kialakítani, állandó feszültségben tartva a társadalmat.
Hazugságok tömkelegében állítva azt, hogy mindenki, aki nem ért vele egyet, az a keresztény Európa elpusztítását akarja, migránsokat akar betelepíteni. Nagyon jól tudják ők is, hogy ez mekkora hazugság, hogy nincs ma az országban egyetlen egy olyan szervezet vagy párt sem, akik a migránsok tömeges betelepítését akarnák! Ők csak emberi és törvényes elbánást kérnek egy másik embernek! Ennyi! Nem több és nem kevesebb!
De amíg Te fejedet a homokba dugva csak félsz, Orbán a nyakadon marad!

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek hozzászólások.

TémákLegutóbbi hozzászólások