Hogyan bontható le az Orbán rendszer?

Ötlet, javaslat?

2018.10.28.   •   Ujhelyi Sándor

Hogyan bontható le az Orbán rendszer?
Tetszik, nem tetszik, 2018. április 8-án a szavazásra jogosultak közel fele a Fideszre szavazott! Voltak csalások, bírósági ítéletek is kimondták, de így is a változást akarók alig voltak többségben. Mára az Orbáni média-diktatúra olyan méreteket ölt, hogy bárki akarna is előrelépni, azonnal a sárba tipornák, tönkreteszik. Az ellenzéki pártok és a civil társadalom mára már nem rendelkezik szinte semmilyen számottevő országos médiummal. Szervezkedhetsz, de a barátaidon, vagy egy szűk körön kívül senki sem fog tudni rólad.
Akkor mégis hogyan lehetne megszabadulni a mai rendszertől?
Forradalom! Mondják ezrek, aztán csupán néhány tucatnyi fanatikus jelenik csak meg a Kossuth téren. A forradalmat lehet szervezni, de ahhoz sok pénz kell (pl. Ukrajna)! Ez nincs ma az ellenzéki oldalon! Aztán van a „spontán” forradalom, mint például Romániában, ez viszont egyre jobban érik! Ennek kitöréséhez leginkább az kell, hogy a hatalom, megunva a folyamatos demonstrációkat, kirívóan brutális erőt alkalmazzon a tüntetőkkel szemben. 2006-ból okulva a mai rendőri vezetés ezt maximálisan el fogja kerülni! Viszont a két tábor (Békemenet kontra Ellenzék) összecsapása már kemény kihívás lenne a mai, békés eszközöket előtérbe helyező rendőri vezetésnek!
Meg aztán azt is tudomásul kell, venni, hogy senki nem áldozná fel szívesen a saját gyerekét, egy Orbán miatt! Mert ha az apák, meg az anyák előre törnének, a gyerekeik követnék őket! Egy g…i Orbán miatt viszont én sem áldoznám fel egyik fiamat sem! Lehet most köpködni, hogy megalkuvó vagyok, de én egy másik megoldásban bízok!
Akkor mégis hogyan bontható le az Orbán rendszer?
Ki kell húzni a talajt a lábuk alól, a „tömegtámogatottságot”! Félmillió szavazóból, akárhogy is csalnának, nem tudnak kétharmadot kreálni! Áprilisban voltak csalások, de nem olyan mértékben, ahogy egyesek azt látni szeretnék! Az ellenzéki pártok azért adták fel hamar a küzdelmet, és fogadták el a választási eredményt, mert látták, hogy az általuk ellenőrzött szavazókörökben milyen eredmények születtek! Sok ismerősöm volt a szavazatszámláló bizottságokban, akik sírni tudtak volna az eredmény láttán! Csalások nélkül kétharmad nem lett volna, de többség az igen!
Most sok türelmetlen fog vitatkozni velem, de egy valamit biztosan látok! A tényekkel szembesített vagy szembesülő Fidesz szavazó meggyőzhető! Nem a fanatikusokról írok, akik akár a testükkel is megvédenék bölcs vezérüket!
Egy példa. Egyik ismerősöm „vérnarancs” Fideszes volt! Egy új CBA üzlet nyitását szinte családi eseményként ünnepelték! „A magyar víz a magyaroké” – volt a reakciójuk, amikor kivásárolta a kormány a külföldi befektetőt a Fővárosi Vízművekből! Füstöltek a nacionalizmustól. Csakhogy egyszer, a munkahelyén, egy bankban, látta, mennyi pénzt menekítenek ki Orbánék külföldre a letelepedési kötvényekből! Elborult az agya!
Egy másik ismerősöm kénytelen volt végignézni a kórházban félrekezelt párja halálát. Olyan is volt, akivel közölték, hogy nincs pénz az apja megmentésére, „döntenünk kellett, hogy a nagyobb túlélési esélyű betegre fordítjuk a rendelkezésre álló pénzt” – közölte vele az orvos!
Az a baj, hogy türelmetlen vagy, kedves olvasóm, mint egy rossz szülő, és azt akarod, elvárod, hogy amikor elbeszélgetsz egy Fidesz szavazóval, akkor az érveid alapján azonnal neked adjon igazat! Építészként tudom jól, hogy egy csepegő víz a legnagyobb betonlétesítményt is romba tudja dönteni! Ne akarj azonnali eredményt! Ez olyan, mint ha a földműves, elvetve a búzamagot, ott ájjva mellette, azon hőbörögne, hogy „miért nem kelt már ki azonnal az a mag”!
De kik és miért is szavaztak a Fideszre?
Ha ezzel tisztában vagyunk, könnyebb lesz a „lebontás” is!
Az első csoport a Fidesz fanatikusok! Számuk szerintem nem több mint maximum félmillió ember, az egész Kárpát-medencében! Velük nem tudsz, és nem is kell, mit kezdeni, mint ahogy írtam, ők akár a testükkel is megvédenék bölcs vezérüket! Na, itt van a baj, hogy Te rendszeresen ezekkel vitatkozol, és ezen élvezkedsz!
A második csoport a „megvezetettek”! Ők azok, akik elhitték, hogy nem lesz több Karácsony, mert jönnek a migráncsok! Ők a legnagyobb tömeg, milliós!
Állandóan megy a riogatás, hogy „ez, meg az lesz, ha jönnek a menekültek”! 2015-ben több mint 400 ezer menekült érkezett Magyarországra, mégsem volt semmi balhé! Ezt se felejtsd el megemlíteni!
Mielőtt beszélgetnél velük erről, javaslom, nézd meg az alábbi videót! Sok fontos információhoz fogsz jutni, ami segíthet az érvelésben!
https://www.facebook.com/682211275512223/videos/364135077663654/
A következő csoport azok, akik így nyilatkoztak: „Szégyellem, hogy a Fideszre szavaztam, de az ellenzék által kínált káosznál még ez is jobb!” És milyen igazuk van! Részben! Pökhendi, buta, korrupt, kollaboráns politikusok - nagyrészt ez jellemzi a mai ellenzéket! Tisztelet az igen kevés kivételnek!
Az ilyen szavazókat azonnal meggyőzné egy tisztességes, komoly új alternatíva! Még nem is kellene vitatkoznod velük!
Sokan voltak, akiket „megvettek”! Te ne akard őket megvenni! Gusztustalannak tartom, amikor minden új szerveződés azonnal „jótékonykodással” kezdi! Ezek is „meg akarják venni” a rászorulók szavazatát! Nekik mutass egy új világot, amiben milyen jól élhetne, ha a politikusok nem lopnák el az ezermilliárdokat! Tudsz alternatívát mutatni?
Pár tízezer fő lehet az, aki „anyagilag érdekelt” a Fidesz győzelmében! Vállalkozók és az ő közvetlen alkalmazottjaik, családjaik, akik féltik a jólétüket! Velük nincs mit kezdeni, kár rájuk pazarolni az időt!

Tehát ma a feladat kettős!
Először is fel kell építeni az „új alternatívát”, eközben, a borzalmas médiatúlsúly miatt, személyes beszélgetésekben kell lebontani a mai diktatúra tömegbázisát!
Ne vitatkozz fanatikusokkal fölöslegesen, először építs!

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek hozzászólások.

TémákLegutóbbi hozzászólások