Nagypofon Viktornak!

Na, ezt hogy magyarázod ki?

2018.07.04.   •   Ujhelyi Sándor

Nagypofon Viktornak!
A legutóbbi EU-s kormányfői megbeszélést Orbánék megint úgy állították be, hogy győztek. Ja, hatalmas pofonnal a nyakukon! Kicsit talán hosszú lesz az írás, de legyen türelmed elolvasni!
A Schengeni szerződés értelmében minden tagország, ahol menekültkérelmet adnak be, az adott ország Ő MAGA DÖNT arról, hogy kit enged be és kit nem. Semmilyen Uniós hatóság nem kényszerítheti rá egyetlenegy tagállamra sem, hogy bárkit kötelező lenne befogadnia. Ez a Schengeni szerződés egyik alapeleme! A másik, hogy amelyik országban regisztrálták a kérelmezőt, akkor annak az országnak kell, lefolytatnia a menekültkérelem vizsgálatát.
Az az ország, amelyik viszont valakit befogad, az CSAK A SAJÁT ORSZÁGÁRA adhat bármilyen jogosultságot a kérelmezőnek, pl. csak ott vállalhat munkát. Tehát, akit a magyar határon regisztrálnak, annak a kérelmét a magyar hatóságok, kell, elbírálják, és ezek a hatóságok CSAKIS Magyarország területére adhatnak menekült, vagy oltalmazotti státuszt. Elutasítás esetén kitoloncolás, igen ám, de a magyar-szerb államközi megállapodás alapján a szerbek munkanaponként maximum 80 kérelmezőt vesznek vissza.
Mivel a kérelmezők NEM Magyarországon akarnak élni, EZÉRT nem akartak és nem is akarnak a magyar határon regisztrálni, és ezért NEM IS AKARTÁK ÉS AKARJÁK a magyar hatóságok őket regisztrálni. Emlékszünk, hogy harsogta a kormánypropaganda, hogy „ezek a mocskos migráncsok nem hajlandóak regisztrálni!” Leginkább a magyar hatóságok nem akarták a regisztrációt, a fentiek miatt!
2014-ben több mint negyvenezer koszovói menekült sétált át hazánkon Németországba, és a fenti okok miatt a magyar határőrök szépen elfordították a fejüket, ne is lássák őket. Ez folytatódott 2015-ben is, és ezután kezdtek az osztrák és a német hatóságok idegeskedni, amikor tömegével megjelentek a menekültek Magyarországról. Utána történt, ami történt, ismerjük az eseményeket.
De mi van ma?
Hónapok óta egyre kevesebb menekültet fognak el a határon. Közben a mostani kormányfői megállapodás alapján a magyar-osztrák és a német-osztrák határon is menekülttáborok lesznek. De kinek, ha Orbán kerítése olyan jól működik?
Orbán határ-vitézei újra elfordítják a fejüket, észre se akarják venni, ha jön valaki. Miért is? Mert ha elfogják, akkor regisztrálniuk kell, ha regisztrálták, akkor pedig dönteni. Ha adnak nekik menekültstátuszt, akkor szavazatokat veszítenek, ha nem, akkor meg ki kell, toloncolják őket Szerbia felé.
És most jön a mostani megállapodás nagy pofonja! Ok, mindenki ÖNKÉNTES alapon dönthet, hogy befogad-e menekülteket, DE az elutasított kérelmezőket visszatoloncolják abba az országba, ahol először regisztrálták! Vagyis Magyarországon az elmúlt években kb. 250 ezer menedékkérőt regisztráltak, akik ma főleg Németországban vannak. A gyakorlat szerint a 40 %-uk elutasítást kap. Tehát a mostani, Orbán által győzelemként bejelentett megállapodás alapján közel 100 ezer, Németországban elutasított, kimazsolázott menedékkérőt kapunk ajándékba, „vissza a feladónak” megjegyzéssel. Őket Szerbiába, munkanapokon 80 fős csoportokban, kb. 5 év alatt tudjuk továbbküldeni.
Ezért tényleg érdemes volt „Nemzeti konzultálni”, meg „Sorosozni”, meg „Brüsszelezni”, meg elutasítani az 1294 menekültet!
Na, Viktor, ezt hogyan fogod megetetni a néppel? Lényeg, hogy győztél! Hogy miben, azt magad sem tudod!

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek hozzászólások.

TémákLegutóbbi hozzászólások