Cigányság kontra Jobbik

Nyilvános Fórumra hívtam a cigányság képviselőit Jobbik ügyben, de senki nem vállalta. Ezért most leírok néhány gondolatot.

2021.01.09.   •   Ujhelyi Sándor

Cigányság kontra Jobbik
Nyilvános Fórumra hívtam a cigányság képviselőit Jobbik ügyben, de senki nem vállalta. Ezért most leírok néhány gondolatot.
Nagy dilemmával küzd a cigányság. Ha az ellenzéki összefogásra szavazva, gyakorlatilag hozzájárulnának, hogy a Jobbik az új kormány tagja legyen. Nem akarják, visszaemlékezve Jobbiknak az elmúlt évek cigányellenes megmozdulásaira hivatkozva.
Nem tisztem megvédeni a Jobbikot, nem is fogom soha, mivel én magam is maximálisan elutasítok minden kirekesztő politikát. Legyen szó akár faji, akár vallási akár nemi identitásról szó. Azt, hogy „ez a Jobbik nem az a Jobbik”, ezt bizonyítsák be ők!
Mégis akkor mit lehet tenni?
Mindenkinek majd magának kell, döntenie! El fog-e menni, szavazni, és ki mellé húzza be az x-t!
Idő még van, ezért néhány gondolattal szeretném segíteni a döntéshozatalt.

Mit adott a Fidesz a cigányságnak?
Farkas Flóriánt! Nem magyarázom.
Meg Bayer Zsoltot! Idézek tőle: „Cigány gyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba – írta Bayer ... S ha gyülekezni kezdenek körülöttünk az állatok, használjuk bátran a fegyverünket.”
Orbán ezt a gondolkodást valaha is elítélte nyíltan? SOHA!
Hosszú évek óta nem emelik a családi pótlékot, kifejezetten a cigányság miatt.
Ezen kívül mit adott még? Közmunkát. Bizonyos, a világtól elzárt településeken semmi más bevételük nincs az embereknek. De hát ez az összeg is „éhen halni sok, megélni kevés”.

Mit adott a Jobbik az elmúlt években a cigányságnak?
Kirekesztést, gyűlöletet, masírozást, nyílt cigányellenességet. (Soha nem nyert bizonyítást, hogy a cigánygyilkosságokban tevőlegesen részt vettek volna Jobbik vezetők) De a gyűlöletkeltésben, abban maximálisan igen!
Mit mondott még néhány éve Jakab Péter? Miskolci beszédében élősködőknek és rombolóknak nevezte a romákat, és azzal fenyegetőzött, hogy a Jobbik ezért pokollá fogja tenni életüket.
Jakab Péter szavait elítélte az ellenzék? IGEN!

Mitől fél a cigányság a Jobbik esetleges hatalomba segítése kapcsán?
Elsősorban attól, hogy újra felerősödik a cigány gyűlölet. Volt, aki azt mondta, hogy „ők fogják adni a Belügyminisztert, és akkor újra kezdődik minden.”
El tuja valaki is képzelni Karácsony Gergelyről, vagy Dobrev Kláráról, vagy Márki-Zay Péterről, ha esetleg valamelyikük lesz majd a miniszterelnök, hogy a Belügy-miniszteri széket a Jobbiknak adja? SOHA! Megismétlem! SOHA! Mi erre a garancia? Az eddigi életük, munkásságuk, viszonyuk a cigánysághoz!
Tehát!
Feltétlen szükséges, hogy a cigányság, mint a legnagyobb hazai kisebbség, megfelelő parlamenti képviselettel rendelkezzen! Ezért is mi, az Új Alternatíva Párt akarunk indítani az előválasztáson roma jelöltet. De a romáknak is ideje lenne összeállniuk, hogy legalább egy nemzetiségi jelöltet be tudjanak juttatni a Parlamentbe!
Garanciára van szüksége a cigányságnak, hogy a Jobbik, hatalomra kerülése után, nem fog szélsőséges követelésekkel előállni? Előállni előállhat, de mivel a koalícióban, a mostani közvélemény kutatások alapján, maximum egyötöde lesz, a többiek le fogják szavazni! Erre a többiek múltja és jelenlegi hozzáállása a garancia!
Én senkit nem akartam semmiről meggyőzni, de talán érdemes volt végigolvasni a fentieket, és elgondolkozni rajta, döntéshozatal előtt!

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek hozzászólások.

TémákLegutóbbi hozzászólások