Nyílt levél Bencsik Andráshoz...

aki „csürhének” nevezett, és a katonaságot akarja ránk küldeni, a május 8-i tüntetés miatt!

2018.04.25.   •   Ujhelyi Sándor

Nyílt levél Bencsik Andráshoz, aki „csürhének” nevezett, és a katonaságot akarja ránk küldeni, a május 8-i tüntetés miatt!

Szeretném tájékoztatni „csürheségemről”, bemutatva eddigi életemet. 61-ben születtem Egerben, édesapám evangélikus lelkész volt, aki a tisztességre és a becsületre nevelt. „Természetesen” mi a szocializmus idején nemkívánatos személyek voltunk. Ezalatt Ön, mint a Munkásőrség oszlopos tagja tevékenykedett.
Egész fiatalságomban vártam a napot, hogy Magyarország felszabaduljon a szocializmus és Moszkva igájából, és vágyakoztunk arra, hogy egyszer a hazám az Európai Unió tagja lehessen. Ezalatt Ön megírta "Érzelmi kötődés" című cikkét, melyben ecsetelte a Magyar-Szovjet Baráti Társaság, és a magyar fiatalok szovjetbarát ideológiai nevelésének fontosságát.
Az, hogy számomra Göncz Árpád volt az új korszak egyetlen valódi Köztársasági elnöke, Ön szerint viszont a rendszerváltozás elárulója, ez nézetbeli kérdés.
Én egész életemben kitartottam amellett, hogy másoknak segítsek, soha nem tudtam csak magamért élni. Ezalatt Ön, mint a hazai újságírás és politikai élet kaméleonja, az elmúlt negyed században szinte minden olyan pártot megjárt, ahol anyagi haszonra, vagy csak a személyes befolyásának növekedésére számíthatott. Nem lenne könnyű vállalkozás fölsorolni minden nevezetes és látványos pálfordulását, így erről le is tettem, főleg, amikor láttam, hogy a Magyar Gárda egyik alapítója volt, akiknek egyenruháját a felesége tervezte.
Számomra a tisztesség, és a korrupciómentes kormányzás az egyik legfontosabb elvárás, amikor a kormány szolgálja a nemzetet. De ehhez az kell, hogy meg is hallgassa az embereket.
Május 8-án mi azért megyünk a Kossuthra, mert a maga elvtársai, az Orbán kormány soha nem volt hajlandó meghallgatni minket, civileket, a társadalom képviselőit, hanem a nemzetet átlépve akarja például hazánkat kivezetni az Európai Unióból, újra Moszkva rabszolgájává téve!
Erre Maga a katonaságot akarná ránk küldeni?
Egyre borzalmasabb a diktatúrájuk az országban, de a legborzalmasabb az lenne, ha erről a kérdésről Maga dönthetne!
Isten óvja (meg Magától) Magyarországot!
Ujhelyi Sándor, a Civil Ellenzéki Kerekasztal képviselője, a május 8. 10 órai tüntetés szervezője

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek hozzászólások.

TémákLegutóbbi hozzászólások