A „gyűlölet” Orbán fegyvere

Aki a gyűlöletre gyűlölettel válaszol, az Orbán forgatókönyve szerint cselekszik

2018.04.27.   •   Ujhelyi Sándor

A „gyűlölet” Orbán fegyvere
Ismét szétszakadt a magyar társadalom, nagyjából fele-fele arányban. A kétes értékű választási eredmények alapján egy hangyányit vannak többen azok, akik nem kérnek Orbánból. A valóság szerint ettől sokkal nagyobb a különbség.
Miért szavaztak az emberek Orbánra? Volt, aki azért, mert haszonélvezője a rendszernek, volt, aki „orbánhívő”, volt, aki azért, mert elhitte, hogy a menekültek azok maguk a sátán, és Orbán megvédi őket. (tipikus maffia módszer) De sokan voltak azok is, akik azért mert „inkább szavaztam a tolvajokra, de a stabilitásra, mint a káoszra, vagyis egy olyan ellenzékre, akik még a választási kerületek felosztásáról sem tudtak megállapodni.”
Egy biztos! Mára úgy elmélyült a gyűlölet a két tábor között, hogy egy képzeletbeli fizikai összecsapás esetén akár több száz halott is lehetne.
Ez maga a borzalom!
Magyar meg tudná ölni a másik magyart, mert másra szavazott!
És ezért elsősorban Orbán a felelős, aki a hatalma megtartása és az ország szétrablása miatti felelősségre vonás elkerülése érdekében kitalálta a nem létező „Soros tervet”, amivel zsarolja az országot, és amin keresztül szentesítette a gyűlöletet! Lásd őcsényi eset, amikor az őáltala az országba beengedett „oltalmazott” státuszt elnyert emberek elleni gyűlöletet megvédte!
De ezzel így semmire sem megyünk! Ha mi is folytatjuk a gyűlölködést, akkor Orbán fenn tudja tartani a rendszerét, akár még évtizedekig. Vagyis aki a gyűlöletre gyűlölettel válaszol, az Orbán forgatókönyve szerint cselekszik.
Tudjuk jól, hogy a Fidesz szavazók legalább a fele megtévesztett, becsapott, átvert ember, akik a kiszolgáltatottságukból adódó félelem miatt szavaztak Orbánra. Őket nem tudod megnyugtatni a gyűlölködéssel, Orbán bűneinek a felemlegetésével! Ők még az Európai Unióból való kilépést is elfogadnák, mert „Orbán azt akarja”. Már pedig amíg Orbánnak ekkora szavazótábora marad, addig garantált a kétharmada!
Tedd félre a gyűlöletet, próbálj meg kultúremberként szóba állni a másikkal, elfogadva, hogy ma még Orbánban bízik. Mutass Te egy másik utat, hogy benned bízzon, a másik oldalban.
Ja, hogy igazából ez nem is létezik? A mai ellenzék nem tudott egy normális alternatívát felmutatni! Akkor ne a megtévesztett embert bántsd, hanem gyere, építsünk fel egy tisztességes, új társadalmat, mutassunk együtt egy új alternatívát, ami garantálja az emberek biztonságát, korrupciómentesen szolgálva a népet!
Kritizáláshoz nem kell sok ész, de a jó megoldást létrehozni, ehhez elszántság kell!
Hajlandó vagy ebben résztvenni?

A hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek hozzászólások.

TémákLegutóbbi hozzászólások